BLOG: De overeenkomst tussen een marketeer en een ouderenverzorger - PUUR.


BLOG: De overeenkomst tussen een marketeer en een ouderenverzorger

Deel dit bericht:
     

Auteur: Bart Kamphuis, Marketeer bij Ecare

Als marketeer houdt Bart Kamphuis zich bezig met technische oplossingen. Want meten is weten, ook in de marketing. Af en toe denkt Bart: waar doe ik het ook alweer voor? Opeens dacht hij terug aan zijn meeloopdagen bij Patyna Zorg en ZuidZorg, op 9 en 17 oktober vorig jaar. Het kwam weer boven: we willen verzorgers laten doen waar ze goed in zijn. Toen kreeg ik een energieboost, blogt Bart.

Wat is ouderenzorg?

Vorig jaar zomer. We zijn druk met HartjeZorg, onze social zender voor de zorg. Hiervoor vragen we mensen op straat waaraan ze denken bij het woord ‘ouderenzorg’. De antwoorden verbazen me niets want die zou ik ook hebben gegeven. “Ouderenzorg, dat is toch bejaarden wassen, aankleden en eten geven?”, zo geven veel voorbijgangers aan. Dat klinkt aannemelijk, maar is dat ook zo? Ik stap op een mooie herfstdag om 5.00 uur ‘s morgens mijn auto in op weg naar een verzorgingshuis bij de Belgische grens. Daar wacht Leonie van ZuidZorg me op om mij een dag mee te nemen in haar wereld. Al gauw ontdek ik hoe veelzijdig het werk is. Dat wassen, aankleden en eten geven, het hoort er allemaal bij. Maar de interactie maakt het werk zo afwisselend. Zorgverleners hebben voelsprieten die alles signaleren in en om de cliënt. Zo zijn veel toekomstige problemen te voorkomen.


Overeenkomst

Cliënten zijn blij met de aandacht van de verzorging. Tijdens het werk is er tijd voor een praatje, een grap en een grol. De twinkeling in de ogen van de oudjes is duidelijk zichtbaar als ik een onnozele vraag stel. Een marketeer, die zien ze niet vaak en een marketing automation systeem staat al helemaal ver van hun bed. Gelukkig. Maar toch zie ik een overeenkomst tussen het werk van de ouderenverzorger en een marketeer. We werken allebei klantgericht anders gaat het niet goed.

Weinig kasplantjes

Bij Patyna Zorg, waar Christien me meeneemt in haar werk, ervaar ik hetzelfde. Dankbare ouderen die blij zijn met aandacht. Voor veel bewoners is het contact met de verzorgers het enige dat ze hebben. Ook hier in de woonwijken van Sneek bij de mensen thuis zie ik weinig kasplantjes. Wel zie ik oude mensen opfleuren als een jonge hond, zonder geschiedenis in de ouderenzorg loop ik er soms misschien ook wat onhandig bij.


PUUR. verbindt

Geen last hebben van software

Uiteraard heb ik beide meeloopdagen ook aangegrepen om te kijken hoe de zorgverleners met onze software werken. Mijn collega Nicole waarschuwde me al: ‘wij zitten in een PUUR.-bubbel, de gebruiker kijkt misschien 1 tot 2 keer per dag in het systeem. Het is dus maar software, de gebruiker wil er geen last van hebben’. Ook al ontwikkel ik niks, we communiceren er wel over. Dus we moeten goed beseffen dat je met PUUR. geen ouderen verzorgt.

Toedienen van medicijnen

Er zitten wel handige dingen in het systeem die de verzorgers goed helpen, zoals de functie voor het toedienen van medicijnen. De controle die de verzorger eerst deed, die doet de software nu op basis van slimme techniek. Als je de pen voor de camera van de tablet houdt, is direct duidelijk of het de goede dosering is. 


Wondzorg

Een cliënt heeft een wond die nog niet eerder is gesignaleerd en waarvoor hij dus geen behandeling kreeg. De verzorgster maakt een foto en stuurt deze naar de wondexpert voor de beste behandeling. Nu, een jaar later hoeft dit niet meer. PUUR. heeft de functie Wondzorg. Die herkent na het maken van de foto met de smartphone of tablet direct het type wond en er komt in beeld hoe die wond het beste te behandelen, met welk verband, etc. Dat bespaart de zorgverlener tijd, omdat ze niet direct een wondexpert hoeft te bellen voor advies. 

Praktische voorbeelden

Met deze praktische voorbeelden ervaar ik dat het systeem de zorgverlener ondersteunt in het zo zelfstandig uitvoeren van het werk. Zo vermindert de werkdruk, aldus de theorie die wij als marketeers communiceren. Na de meeloopdagen bij Patyna en Zuidzorg, ervaar ik dat dit in de praktijk steeds meer het geval is. 


Lees nog even verderKlik door PUUR. voor de wijkzorg

26 juli 2022

Klik nu zelf heel eenvoudig door PUUR. ons superfijne ECD voor de wijkzorg met de interactieve demo. Interactieve demo voor…

bekijken

Fidesta Zorg kiest voor ons ECD, PUUR.

16 juni 2022

Hier zijn we trots op! Weer een zorgorganisatie die overtuigd is van de kracht van het werken met ons dossier…

bekijken

Klik door PUUR. voor de gehandicaptenzorg

30 mei 2022

Ben jij altijd al benieuwd hoe het is om met PUUR. ons slimme ECD te werken? Nou, probeer het uit…

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |          

PUUR. is één van de superslimme producten van