Gehandicaptenzorgorganisatie Elver over PUUR. - PUUR.

Gehandicaptenzorgorganisatie Elver over PUUR.

PUUR. helpt ons weer naar de essentie van ons werk

Voor ons begon het toen we van gehandicaptenzorgorganisatie Elver een telefoontje ontvingen waarin ze ons vertelden dat ze voor PUUR. hadden gekozen als nieuwe zorgdossier voor Elver. We waren enorm verrast, want we hadden op dat moment helemaal geen zorgdossier voor de gehandicaptenzorg en het stond ook niet op onze ontwikkelagenda.

Maar, Elver liet niet los en ze wisten met hun enthousiasme en hun visie ons te overtuigen om PUUR. voor de gehandicaptenzorg te gaan ontwikkelen.


Lisette, procesregisseur bij Elver, vertelt: “Met ons projectteam waren we al een tijd bezig met de zoektocht naar een nieuw zorgdossier. We wilden graag een volledig cliëntgericht elektronisch zorgdossier, dat ons zou helpen om weer naar de essentie van ons werk te kijken.”

Marga: “De projectgroep bestaat uit 8 begeleiders en een orthopedagoog. We doen dit project dus samen met de begeleiders die straks met het zorgdossier gaan werken. Voor ons een vanzelfsprekendheid; het zorgdossier moet hen straks ondersteunen bij de zorg en begeleiding van de cliënten.”

Foto van de projectgroep met: Anke, Laura, Marion, Marga, Lisette, Sanne, Maartje, Annerike, Jeffrey en Resie.


“We zijn helemaal bij het begin begonnen, met het stellen van veel vragen binnen Elver; aan begeleiders, cliënten, verwanten en ondersteuners. Waarom hebben we eigenlijk een zorgdossier? Wat gaat er mis als het er niet is? Wat hebben we nou echt nodig om onze cliënten goed te kunnen begeleiden? Al deze input heeft geleid tot een mindmap met onze uitgangspunten. Deze mindmap zijn we gaan matchen met de verschillende ECD’s die er op de markt zijn.”


We wilden het echte verhaal horen

Resie: “Normaal gesproken nodig je verschillende ECD softwareleveranciers uit om hun systemen te laten presenteren. Wij besloten dit niet te doen. We wilden namelijk de ervaringen van gebruikers te horen. Daarom hebben we rechtstreeks contact opgenomen met eindgebruikers van diverse ECD’s om te horen hoe het systeem werkelijk bevalt. Tijdens deze zoektocht kwamen we ook toevallig bij Ecare uit.”

Lisette: “Op een zorgcongres kwam ik aan de praat met een verpleegkundige uit de thuiszorg. Ze vertelde dat ze blij werd van hun rapportagetool (zo noemen we het ECD ook vaak). Ik dacht: hoe kun je nou blij worden van een zorgdossier? Na even doorvragen hoorde ik de naam Ecare voor het eerst en ik dacht: goed onthouden, want dat moet ik straks even Googelen. We hebben contact gezocht met een organisatie die al werkt met PUUR. in de woonzorg. Zodat we ook deze ervaringen konden meenemen in ons proces.”

Dat was het begin van onze samenwerking met Elver.


Eenvoud, vertrouwen en toegevoegde waarde

Stephanie, productmanager bij Ecare: “We ontwikkelen PUUR. voor de gehandicaptenzorg vanuit dezelfde visie als van waaruit we PUUR. voor de thuiszorg en woonzorg hebben ontwikkeld: met onze software willen we het werk van de zorgprofessional makkelijker maken. Het primaire proces is hierbij leidend. Het mooiste compliment dat wij kunnen krijgen is als een verpleegkundige of begeleider zegt: ik herken mijn vak er weer in! Daar doen we het voor.”

“We waken er voor dat PUUR. niet vermengd raakt met dingen die moeten: verantwoording, registratie, meldingen van incidenten etc. Het moet wel gebeuren, maar het mag niet leidend zijn, vinden wij. En, het mag zeker niet het werk van de zorgprofessional in de weg zitten.”

Laura: “Daar zijn wij het vanuit Elver volledig mee eens. Het vakmanschap van de begeleiders is het uitgangspunt voor de ontwikkeling van PUUR. Dat uit zich in de begrippen: eenvoud, vertrouwen en toegevoegde waarde. Deze 3 begrippen zijn inmiddels ons mantra geworden.”


Uitgangspunten

 • De cliënt kan betrokken worden bij zijn eigen plan. Ze kunnen zelf onderdelen  invullen met behulp van foto’s, picto’s en het toevoegen van video’s.​
 • Begeleiders, behandelaars en verwanten kunnen met elkaar samenwerken en communiceren binnen het zorgdossier.​
 • Het zorgdossier ondersteunt om de cliënten goed te begeleiden.​
 • Het helpt je de dag door.​

Uitgangspunten

 • Transparantie, gelijkwaardigheid en meedoen staan centraal.
 • Puur ondersteunt het samenwerken binnen de driehoek.
 • Problemen / moeilijkheden worden niet opgelost door het systeem.
 • Minder regels, meer samenwerking.
 • De inhoud van het zorgdossier bepaalt de begeleider, in samenspraak met de client en verwant.
 • Als begeleiders om ondersteuning vragen, krijgen ze deze steun van behandelaars/support.


Uitgangspunten

 • Het systeem volgt jou​.
 • Eenvoud in taal, herkenbare terminologie.​
 • Is gestandaardiseerd (ziet er hetzelfde uit voor iedereen), maar geeft ruimte aan elk verhaal.​

Daten met PUUR.

Annerike: “Omdat we PUUR. zien als dé ideale partner hebben we een heel leuk kennismakingsprogramma op touw gezet om al onze collega’s ook enthousiast te maken voor PUUR.”

“Het begon met een ‘speeddate’. Met ons projectteam zijn we langs alle teams gegaan om ze voor het eerst kennis te laten maken met PUUR. Onze collega’s waren erg enthousiast. En stelden daarbij veel vragen, zodat we onze ondersteuning kunnen aanpassen aan de behoefte van de begeleiders. Daarna hebben we een ‘avondje uit’ georganiseerd waarbij de teams PUUR. echt leerden kennen. Aan het einde van de avond kregen ze een logeerkoffer mee, met daarin een Chromebook en PUUR.”

“In maart zijn de eerste teams van start gegaan met het werken in PUUR. Dat is het moment waar je als projectteam maar ook als heel Elver maandenlang echt keihard naar toe hebt gewerkt. Trots en blij zijn we!”

Wil je hierover graag eens verder praten met Elver? Bel ze gerust, of laat het ons weten en we regelen een date ☺.


Terug naar de essentie van je vak

We organiseren heel regelmatig evenementen en webinars speciaal voor mensen werkzaam in de gehandicaptenzorg. Wil je een keertje mee aansluiten? Bekijk de agenda op https://puurvoordezorg.nl/events.


software voor gehandicaptenzorg

Lees nog even verderDe zorgprofessionals van D&R Care op Curaçao kiezen voor het ECD PUUR.

3 augustus 2023

Zonnig nieuws in deze druilerige dagen! De zorgprofessionals van D&R Care op Curaçao gaan per 1 september werken met ons…

bekijken

Hoe hadden datalekken in de zorg voorkomen kunnen worden?

8 juni 2023

Datalekken vormen een groot probleem in de zorgsector. In 2022 waren maar liefst 41 procent van alle datalekken afkomstig uit…

bekijken

Het Zorgmakelaarskantoor & Zorgboerderij Beumershoek kiezen voor PUUR.

3 april 2023

Heugelijk nieuws! Opnieuw kiezen zorgprofessionals om te gaan werken met ons slimme digitale dossier PUUR.   Vereenvoudiging van de werkprocessen…

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |        

PUUR. is één van de superslimme producten van