Inloggen via DigiD op PUUR. van jou eind dit jaar mogelijk


Inloggen via DigiD op PUUR. van jou

Deel dit bericht:
     

Toegang tot PUUR. van jou krijg je straks via DigiD. En daar is een reden voor! Op dit moment ligt namelijk de nieuwe Wet digitale overheid (Wdo) ter beoordeling bij de Eerste Kamer. De Wdo schrijft voor dat toegang tot burgerportalen enkel mogelijk is via door de overheid erkende inlogmethodes. En zo’n erkende inlegmethode is vooralsnog DigiD. Vandaar dat wij PUUR. hier alvast klaar voor stomen.

Waarschijnlijk gebruik je je DigiD al regelmatig om in te loggen bij overheidsportalen en zorgverzekeraars. Dus dan is het een kleine stap om je DigiD ook te gaan gebruiken om in te loggen op PUUR. van jou. Heb je nog geen DigiD? Dan vraag je een account aan via www.digid.nl. Binnen drie werkdagen krijg je een activeringscode opgestuurd per post. Samen met gebruikersnaam en wachtwoord activeer je het account. Vervolgens kun je inloggen via een gebruikersnaam en wachtwoord in combinatie met een code die je genereert via de DigiD app op je smartphone of tablet. 

“Doordat PUUR. van jou aansluit op de toegangsverlenerservice (TVS) zijn we klaar voor de toekomst”, zegt Stephanie Ivens, productstrateeg van Ecare “Nieuwe erkende inlogmethodes worden namelijk via deze service aangesloten zodat veiligheid en beheer direct geborgd is. Vanuit Ecare bieden we ondersteuning en begeleiding in het aanvragen van de juiste aansluiting en certificaat.” 

Beschikbaarheid

Inloggen via DigiD op PUUR. van jou is op zijn vroegst in het derde kwartaal van dit jaar mogelijk. De overheid werkt nog aan aan de techniek. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen en informeren je tijdig zodat je ook cliënten en hun naasten tijdig kunt informeren.


Lees nog even verderWebinar: Grip op je administratieve processen

26 februari 2021

Webinar: Grip op je administratieve processen Hoe tevreden zijn de cliënten, hoe functioneren de teams en wat is de status […]

bekijken

PUUR. geschikt voor user provisioning

9 februari 2021

Het afgelopen jaar hebben we PUUR. ook klaargestoomd voor user provisioning. User provisioning maakt het beheer van alle digitale accounts […]

bekijken

Nieuw: berichten direct vanuit PUUR. naar de huisarts en weer terug

25 januari 2021

Samenwerken voor betere zorg, dat vinden wij belangrijk! Net als jij. Daarom hebben we nu iets nieuws in PUUR. dat […]

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |          

PUUR. is één van de superslimme producten van