Waarschijnlijk borrelt er ergens iets: bij jou of bij je organisatie. Jullie werken al tijden met hetzelfde ECD. Je groeit met elkaar mee, tot op het punt dat je denkt: passen we nog wel bij elkaar? Dan begint er dus iets te borrelen. Je toetst het eens bij je collega’s in de zorg, van ICT en innovatie en misschien zelfs bij het bestuur. Je vindt het de hoogste tijd om weer eens fris op papier te zetten waar jullie behoefte aan hebben: wat past bij onze visie? Wat zou een kwalitatieve stap vooruit zijn? Waar worden onze cliënten, familieleden en wij zelf blij van? En welke software past daar bij?
Hét ECD voor de gehandicaptenzorg: PUUR.
Wat is eigenlijk hét juiste ECD voor jullie?
Klaar voor een steengoed nieuw ECD voor de gehandicaptenzorg

Slimme technologie & eenvoud
Er is behoorlijk wat gaande op het gebied van digitale dossiers voor de gehandicaptenzorg. De ontwikkelingen gaan rap: toekomstbestendige softwarepakketten zijn inmiddels 100% SAAS, ze maken gebruik van de nieuwste technologieën als Artificial Intelligence om zorgverleners op zorginhoudelijk vlak te ondersteunen én ze blinken uit in eenvoud.
We hopen je te kunnen triggeren om met een open blik de ‘ECD markt’ op te gaan en je te laten verrassen door dat wat er zoal tot stand is gekomen door eenvoud en slimme technologieën met elkaar te combineren.
Bekijk de videoboodschap van onze collega Huub.
Nu is het moment! Kies je voor het verleden of kies je voor de toekomst?
Dit zeggen wij natuurlijk niet zomaar. We hopen van harte dat jullie kennis willen maken met PUUR. ons nieuwste ECD voor de gehandicaptenzorg.
De afgelopen maanden hebben wij namelijk samen met een aantal gehandicaptenzorgorganisaties bergen werk verzet om een heel nieuw en kwalitatief sterk ECD te ontwerpen en te ontwikkelen. Een dossier dat aansluit bij de behoeften van de eindgebruikers (zowel begeleiders en orthopedagogen/gedragskundigen als cliënten en familie), zoals VGN en Actiz onlangs beschreven in hun ontwerp voor een professionele zorg- en behandelomgeving.
Een uitgebreid trackrecord hebben we inderdaad nog niet. Maar dat het steengoed in elkaar zit, dat durven we te beloven en dat hebben heel wat zorgprofessionals ook al ondervonden.


De voordelen van PUUR. hét ECD voor de gehandicaptenzorg op een rij
Onze visie speelt een sterke, leidende rol in de ontwikkeling van PUUR. het ECD voor de gehandicaptenzorg: onze oplossingen zijn er om het samenwerken en samendoen in de driehoek zo slim en intuitief mogelijk te ondersteunen.
PUUR. voldoet 1 op 1 aan de basisprincipes uit het ontwerp van VGN en Actiz:
- PUUR. is eenvoudig in gebruik. Binnen mum van tijd heeft iedere zorgprofessional PUUR. onder de knie.
- PUUR. is slim. We gebruiken technologieën als AI voor het analyseren en interpreteren van vrije rapportages. Rapporteren op doelen wordt hiermee ingeperkt.
- PUUR. is professioneel. PUUR. volgt de professional in het dagelijks werk en ondersteunt samenwerking in de driehoek.
- PUUR. is open en interoperabel. Ons team van ketencommunicatie-experts werkt continu aan het optimaliseren het gegevensuitwisselingsproces met externe betrokken partijen.
Hoe dit in er in de praktijk uitziet? We nemen je aan de hand van een werkdag mee in PUUR.
Minder administratie? Het kan echt.
Het blijft niet bij bovenstaande voordelen.. PUUR. draagt ook nog eens actief bij aan het verminderen van de administratieve last in de zorg. Daarnaast maken we gebruik van Single Sign On: één keer inloggen en je hebt toegang tot werkelijk alles wat je nodig hebt in je dagelijks werk. Dit scheelt veel tijd en frustratie op de werkvloer.
Bovenstaande is natuurlijk makkelijk gezegd als je de maker bent van zo’n mooi product. Daarom geven we nu het woord aan de mensen voor en met wie we het maken.


Nieuw zorgdossier Elver: primaire proces is rode draad
Elver kiest een gehandicaptenzorgdossier dat nog niet bestaat. Waarom zou je als gehandicaptenzorgorganisatie met 550 cliënten, 1.200 medewerkers en 400 vrijwilligers niet kiezen voor een softwareoplossing die zich al bewezen heeft? Omdat die ECD’s gewoonweg niet het primaire proces ondersteunen maar veel te administratief zijn ingestoken. Irma Harmelink, bestuurder van Elver legt het uit in de podcast Zorgstandpunt.
Ook Esdégé-Reigersdaal enthousiast over nieuw ECD voor de gehandicaptenzorg
Esdégé-Reigersdaal biedt met 3.000 medewerkers advies, behandeling, diagnose en woonruimte aan circa 3.600 mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking.
De zorgorganisatie is al jarenlang op zoek naar een ecd dat medewerkers ondersteunt in de verzorging en begeleiding van cliënten. Geen van de bestaande ecd’s voldeed destijds, waardoor werd besloten om er zelf een te laten ontwikkelen. “Je leest over ecd’s dat ze juist meer lastenverzwaring voor de zorgverleners veroorzaken”, stelt Miriam. “Dat wilden wij echt voorkomen. Daarom hebben we jaren geleden besloten om zelf een systeem te laten ontwikkelen. Wat dat betreft zijn we best een eigenwijze organisatie.” Na enig onderzoek bleek het zelf laten ontwikkelen en onderhouden van een ECD toch te complex. Toen kwamen ze ons op het spoor.


Lisette en Marga van Elver aan het woord
Lisette, procesregisseur, en Marga, groepsbegeleider, zitten in de projectgroep ‘ECD’ bij Elver. Zij ervaarden het zorgdossier voorheen altijd als een ‘moetje’. Lisette: ‘Ik wilde zo min mogelijk achter de computer zitten en gewoon bij de bewoners zijn. Ik had ook last van het dossier. Veel klikken, veel dingen dubbel invoeren en vooral ook veel invullen omdat het moet. Echt een moetje dus.’ Toen Lisette aan de praat raakte met een verpleegkundige van een andere organisatie die enthousiast werd van hun ECD, dacht ze: dat willen wij ook: Blij worden van het dossier! En zo gingen ze aan de slag met de projectgroep.
Bekijk de video voor het hele verhaal of lees het interview met Lisette.
Benieuwd hoe PUUR. voor de gehandicaptenzorg eruit ziet?
Download de interactieve demo.
In deze interactieve demo van PUUR. voor de gehandicaptenzorg, krijg je een inkijkje in de belangrijkste functies van het dossier door er zelf doorheen te klikken.


