Amstelring Wijkzorg


Amstelring Wijkzorg

Het verandertraject van Amstelring

Amstelring Wijkzorg, de thuiszorgtak van Amstelring, maakte met succes in één klap alle 42 wijkteams zelfsturend. De inzet van PUUR, het ECD van Ecare, dat de zelfsturende teams optimaal ondersteunt, bestempelt Amstelring als een van de belangrijke succesfactoren.

Waarom moest het roer om?

“De complexiteit van het traditioneel georganiseerde Amstelring, voelde als een doolhof voor cliënten. Ze konden hun weg maar moeizaam vinden. Tegelijkertijd voelden medewerkers zich niet meer verbonden met de alsmaar groter wordende organisatie. De ‘flauwekul vanbinnen’ drukte als een last op de schouders van de zorgverleners op de werkvloer. Het was tijd om het roer om te gooien. Het doel was: kwalitatief betere zorg, aantrekkelijker werk voor zorgprofessionals en een beter financieel resultaat.”
" Wat voor onze wijkverpleegkundigen het allerbelangrijkste is, is dat de software het primaire proces volledig ondersteunt en dat het heel gebruiksvriendelijk is. Ze zien het echt als een hulpmiddel. "

Waarom hebben jullie voor PUUR van Ecare gekozen?

“Na onderzoek bleek dat Ecare de enige partij in de markt is die een bewezen trackrecord heeft wat betreft het ondersteunen van organisaties bij transities als deze. Daarnaast is de software van Ecare, PUUR, speciaal ontwikkeld om zelforganiserende teams optimaal te ondersteunen. Enerzijds maakt het dankzij de eenvoudige schermen het werk van de zorgprofessional gemakkelijker. Anderzijds heb je geen functioneel beheer nodig om de applicatie te onderhouden. Eén van onze speerpunten is om de overhead zo klein mogelijk te houden. Het is dan van belang dat je geen ICT-afdeling hoeft op te tuigen, dat scheelt enorm in de kosten.”


elektronisch clienten dossier software
Elektronisch patientendossier

Eenheid van taal voor inzicht

“Amstelring Wijkzorg werkt met het volledige softwarepakket van Ecare. Het zorgdossier in PUUR is ontwikkeld op basis van het Omaha System. Het grote voordeel hiervan is dat dankzij het Omaha System het gebruik van dezelfde taal onder alle zorgverleners wordt gestimuleerd. Informatie over de zorg is op deze manier eenvoudig met elkaar uit te wisselen. Ook helpt het bij de analyse van gegevens over de gehele organisatie. Dankzij deze werkwijze kunnen wij sturen op resultaten die iets zeggen over de kwaliteit van zorg en de cliëntpopulatie (Health Analytics).”


Wil je PUUR. zelf ervaren? Vraag een demo aan!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact met u op


Hallo Ecare,

Ik ben   . Als ben ik werkzaam bij . Ik ben benieuwd of PUUR ook bij ons past. Wij bieden zorg aan . Daarom wil ik graag een demo bij ons op locatie aanvragen. Je kunt mailen naar of bellen op .

Houd me ook op de hoogte van jullie nieuws!

Lees meer verhalen van onze klantenHVO Querido

HVO Querido in de regio Amsterdam werkt nu al een tijdje met onze software PUUR. Wij maakten een babbeltje met […]

bekijken

De Vriezenhof

Sociale innovatie Woonzorgcentrum De Vriezenhof is de ‘sociale innovatie’ gestart om medewerkers en clienten weer centraal te zetten en van […]

bekijken

ZuidZorg

Het verandertraject van ZuidZorg ZuidZorg heeft een herpositionering van de wijkzorg doorlopen, waarin zij haar behoeften en wensen in licht van […]

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |        

PUUR. is één van de superslimme producten van