Van niets, iets zien worden! Daar word ik blij van. - PUUR.


Van niets, iets zien worden! Daar word ik blij van.

Deel dit bericht:
     

Hoi, aangenaam! Ik ben Michelle en werkzaam als Product Owner bij Ecare.

Als Product Owner heb ik eigenlijk één heel belangrijke taak: helpen PUUR. nog beter te maken! Bij Ecare staat voorop dat we eraan willen bijdragen dat de zorgverlener kan zorgen en zo min mogelijk tijd kwijt is aan administratieve zaken. Dit is een belangrijk uitgangspunt voor heel Ecare, maar ook zeker voor mij als Product Owner. Samen met de klant en het ontwikkelteam werken we aan onze software.

Als Product Owner werk ik samen met een ontwikkelteam in India dat bestaat uit softwareontwikkelaars en een Scrum Master. Binnen het team bepaalt de Product Owner ‘Wat’ er moet worden gedaan. Het ontwikkelteam bepaalt ‘Hoe’ dit moet worden gerealiseerd. Momenteel werken we aan een oplossing voor de huishoudelijke hulp en degenen die hen faciliteren.


Hoe begin je?

Het begint allemaal met een idee. In PUUR. willen we graag de gehele zorgorganisatie onderbrengen en dat lukt nu al voor de wijkzorg en woonzorg. Maar wat doen we dan voor de huishouding? Nog niets. Een gat dus, dat we graag willen dichten.

Het besluit is gemaakt; we willen een oplossing bieden voor de huishoudelijk hulp en degenen die hen faciliteren. Op dat moment kunnen de ontwikkelaars nog niet meteen aan de slag. Als Product Owner ga ik namelijk eerst onderzoeken hoe we de doelgroep(en) het beste kunnen ondersteunen. Dat onderzoek doe ik niet alleen, achter mijn bureau, maar juist samen met de klant.

Ik ga in gesprek met de doelgroep om zoveel mogelijk informatie op te halen. Die informatie haal ik het liefste op door te kijken hoe het er op de werkvloer aan toe gaat, want op die manier kan ik een beter beeld schetsen van het proces. Wat doet een huishoudelijk planner? Hoe ziet zijn of haar dag eruit? Wat is behulpzaam in haar dagelijkse werk? Wat vooral niet?

De kennis en ervaringen die ik opdoe neem ik mee terug, zodat we ze kunnen verwerken in de software die we maken. Hoe gaan wij de huishoudelijk hulp en degenen die hen faciliteren helpen? Wat willen we ondersteunen in de software en wat niet? Dat laatste lijkt best onbelangrijk maar is dat voor een software bedrijf natuurlijk helemaal niet. Je kunt niet alles oplossen met software maar bovenal, je moet niet alles willen oplossen met software. Voor mij als Product Owner is het belangrijk om telkens deze afweging te blijven maken.


PUUR. voor de huishoudelijke hulp
Overleg met de collega's uit India

Wat gaan we ontwikkelen?

Ik werk in schetsen uit wat we gaan doen en hoe dit eruit gaat zien. Die schetsen bespreek ik vervolgens met het team, zodat ook zij een goed beeld krijgen van wat de bedoeling is. Ook toetsen wij deze schetsen bij de klant: zijn we op de goede weg? Gaat dit helpen? Aan het begin ga ik nooit uit van het kleine plaatje, maar altijd van het ideaal. Hoe kunnen wij de zorgprofessional het beste helpen? Dit ideaalplaatje gaan we vervolgens bijschaven, want we kunnen niet alles in één keer ontwikkelen. Als Product Owner moet ik mezelf telkens afvragen wat een gebruiker minimaal nodig heeft en wat een ‘nice to have’ is. Het bijschaven van het ideaalplaatje doen we net zo lang totdat we een zogenaamd Minimum Viable Product (MVP) hebben gedefinieerd. Dit is een product met precies genoeg functionaliteit om mee te kunnen werken.

Als het MVP eenmaal bepaald is, werken we de details uit in User Stories. In deze user stories worden de wensen van de klant op een zodanig begrijpelijke manier vastgelegd dat de ontwikkelaars ermee aan de slag kunnen. Als Product Owner maak ik de functionele keuzes; het team maakt de technische keuzes. Samen onderzoeken we de afhankelijkheden met andere ontwikkelteams van Ecare en bespreken deze met elkaar.


Van niets, iets zien worden

Het ontwikkelteam gaat nu aan de slag om het MVP op te leveren. Dit gebeurt in sprints (periodes) van twee weken. Daarna wordt de opgeleverde software samen met de klanten getest, waarna het ontwikkelteam in een nieuwe sprint de feedback verwerkt en het product verder ontwikkelt totdat uiteindelijk het einddoel gerealiseerd is. Dankzij deze manier van werken komen we, samen met onze gebruikers, tot een goede en voor gebruiksvriendelijke oplossing.

De grootste uitdaging? Zorgen dat wat we ontwikkelen, iets is dat de gebruiker op de meest efficiënte en gebruiksvriendelijke manier ondersteunt. Het feit dat ik daar een hele belangrijke rol in speel, dat ik “moet” snappen wat de doelgroep nodig heeft, vind ik een hele grote verantwoordelijkheid maar vooral uitdaging. En die ga ik graag aan.

Van niets, iets zien worden. Daar word ik echt blij van! Dat je het met elkaar doet, ondanks de afstand en het tijdsverschil. Mijn ontwikkelteam zit in India en dat brengt uitdagingen met zich mee in de samenwerking. Het product dan zien lukken en slagen, maakt me dubbel zo trots!

Wil je meer weten over het werk van een Product Owner of over PUUR voor de huishoudelijke hulp. Stuur Michelle een mailtje, ze vertelt je er graag meer over.


Lees nog even verderStichting de Schakel kiest voor PUUR.

18 oktober 2022

Ook als kleinere zorgorganisatie kun je natuurlijk bij ons terecht! Dit keer zijn het de medewerkers van Stichting de Schakel Community…

bekijken

Thuiszorgorganisatie MeZa Zorg gaat aan de slag met PUUR.

27 september 2022

Oost west, thuis best. Bij MeZa Zorg zijn ze er van overtuigd dat hoe langer iemand in zijn of haar…

bekijken

Klik door PUUR. met onze interactieve demo’s

15 augustus 2022

Was jij altijd al benieuwd hoe het is om met PUUR. ons slimme ECD te werken? Nou, probeer het vrijblijvend…

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |          

PUUR. is één van de superslimme producten van