Kunstmatige Intelligentie (AI) in de zorg (webinar) - Software van PUUR.


Webinar: Kunstmatige Intelligentie in PUUR.

Deel dit bericht:
     

Kunstmatige intelligentie in PUUR.: het ecd als adviserende collega

Heb je wel eens bij een webshop kleding besteld? Dan heb je vast een suggestie gekregen voor een aanvullend product. Dat is een vorm van artificial intelligence (AI), een zelflerend systeem, dat suggesties doet en straks ook zelfstandig beslissingen kan nemen.  AI komt ook de wijkzorg assisteren, vertellen Margo Berends en Koen Engers van Ecare in het webina: Kunstmatige intelligentie in PUUR.

Het huidige ecd heeft al een hoop informatie om de wijkverpleegkundige te assisteren. Maar door toevoeging van machine learning, een onderdeel van AI, is bijvoorbeeld het valrisico bij een cliënt detecteren, zodat je een ziekenhuisopname kunt voorkomen. Op deze manier wordt het zorgdossier een betrouwbare collega.

Patroonherkenning 

De ontwikkelingen zijn in volle gang. We krijgen geregeld vragen over onder meer de privacy van gegevens. Nu is het zo dat alle persoonsgegevens worden geanonimiseerd. Machine learning heeft de inhoud van de gegevens niet nodig, maar leert door patroonherkenning. Hoe meer data des te meer patronen er te voorschijn komen. Daar leert AI van en doet aanbevelingen. Maar als verpleegkundige geef je aan of de aanbeveling zinvol is of niet. Dat meld je met een druk op de knop en het systeem onthoudt het. AI wordt slim en relevant door een samenspel tussen mens en machine. Nu geeft het ecd aanbevelingen geven, maar neemt geen beslissingen. Als wijkverpleegkundige kan iets veel beter in een bepaalde context plaatsen dan de computer. 

Leren door data

Hoe komt AI in PUUR.? We hebben rapportages gekoppeld aan mogelijke aandachtsgebieden. Als verpleegkundige leer je hoe je rapporteert en een gestructureerd dossier opbouwt. Toch zie je in praktijk dat de focus ligt bij zorgverlening en minder op het waarnemen en de gestructureerde vastlegging ervan. Er zit tussen zorg verlenen en rapporteren een natuurlijk gat dat we opvullen met AI. De technologie leert van afkortingen en dialecten als ze veel voorkomen. Spelfouten in de rapportage? AI snapt wat er staat en wordt slimmer als er meer naarmate data in PUUR. komt. We zijn anderhalf jaar bezig met de ontwikkeling en training van AI in samenspraak met wijkverpleegkundigen. AI detecteert nu op aandachtsgebieden eenzaamheid, mondgezondheid, en ziektebeelden als vallen, urineweginfecties. Bij veel wisselingen in de wijkteams worden symptomen bij cliënten nog wel eens over het hoofd gezien. Maar AI kan die detecteren aan de hand van de analyses van de rapportages en een aanbeveling doen. Nu nog trainen we AI op basis van tekst, maar daar komt ook beelden bij en we experimenteren met met medicatiecheck door de computer.

Na de aanbevelingen kan PUUR. straks ook de zorgvraag voorspellen. Dat is mogelijk als het ecd via AI straks ook informatie haalt uit systemen van derden en (medische) apparaten. De functie van PUUR. verschuift zo van invoerbron naar adviserende collega.

Bekijk het webinar AI in PUUR.

Behoefte aan meer uitleg en voorbeelden over hoe AI het ecd PUUR. omtovert tot slimme collega van de wijkverpleegkundige? Vul onderstaand formulier in en het webinar: Kunstmatige Intelligentie in PUUR. krijg je in je email.
Lees nog even verderFidesta Zorg kiest voor ons ECD, PUUR.

16 juni 2022

Hier zijn we trots op! Weer een zorgorganisatie die overtuigd is van de kracht van het werken met ons dossier…

bekijken

Klik door PUUR. voor de gehandicaptenzorg

30 mei 2022

Ben jij altijd al benieuwd hoe het is om met PUUR. ons slimme ECD te werken? Nou, probeer het uit…

bekijken

Win een zomerse taart met de PUUR. zomeractie

25 mei 2022

Het zonnetje schijnt, de temperaturen lopen op, de vogeltjes fluiten, iedereen is blij, kortom: de zomer staat voor de deur!…

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |          

PUUR. is één van de superslimme producten van