Amstelring Wijkzorg werkt met ECD van PUUR. - Zorg Software

Amstelring Wijkzorg

Het verandertraject van Amstelring

Amstelring Wijkzorg, de thuiszorgtak van Amstelring, maakte met succes in één klap alle 42 wijkteams zelfsturend. De inzet van PUUR., het ECD van Ecare, dat de zelfsturende teams optimaal ondersteunt, bestempelt Amstelring als een van de belangrijke succesfactoren.

Waarom moest het roer om?

“De complexiteit van het traditioneel georganiseerde Amstelring voelde als een doolhof voor cliënten. Ze konden hun weg maar moeizaam vinden. Tegelijkertijd voelden medewerkers zich niet meer verbonden met de alsmaar groter wordende organisatie. De ‘flauwekul vanbinnen’ drukte als een last op de schouders van de zorgverleners op de werkvloer. Het was tijd om het roer om te gooien. Het doel was: kwalitatief betere zorg, aantrekkelijker werk voor zorgprofessionals en een beter financieel resultaat.”
" Wat voor onze wijkverpleegkundigen het allerbelangrijkste is, is dat de software het primaire proces volledig ondersteunt en dat het heel gebruiksvriendelijk is. Ze zien het echt als een hulpmiddel. "

Waarom hebben jullie voor PUUR. van Ecare gekozen?

“Na onderzoek bleek dat Ecare de enige partij in de markt is die een bewezen trackrecord heeft wat betreft het ondersteunen van organisaties bij transities als deze. Daarnaast is de software van Ecare, PUUR., speciaal ontwikkeld om zelforganiserende teams optimaal te ondersteunen. Enerzijds maakt het dankzij de eenvoudige schermen het werk van de zorgprofessional gemakkelijker. Anderzijds heb je geen functioneel beheer nodig om de applicatie te onderhouden. Eén van onze speerpunten is om de overhead zo klein mogelijk te houden. Het is dan van belang dat je geen ICT-afdeling hoeft op te tuigen, dat scheelt enorm in de kosten.”


elektronisch clienten dossier software
Elektronisch patientendossier

Eenheid van taal voor inzicht

“Amstelring Wijkzorg werkt met het volledige softwarepakket van Ecare. Het zorgdossier in PUUR. is ontwikkeld op basis van het Omaha System. Het grote voordeel hiervan is dat dankzij het Omaha System het gebruik van dezelfde taal onder alle zorgverleners wordt gestimuleerd. Informatie over de zorg is op deze manier eenvoudig met elkaar uit te wisselen. Ook helpt het bij de analyse van gegevens over de gehele organisatie. Dankzij deze werkwijze kunnen wij sturen op resultaten die iets zeggen over de kwaliteit van zorg en de cliëntpopulatie (Health Analytics).”


Samenvatting

Amstelring Wijkzorg gebruikt PUUR. voor de wijkzorg. De administratieve verwerking is uitbesteed aan Shared services van Ecare omdat de zorgaanbieder zich volledig wil richten op zorg. “De software ondersteunt het primaire proces waardoor zorgprofessionals makkelijker werken. We hebben geen functioneel beheer nodig om de applicatie te onderhouden.”


Wil je PUUR. zelf ervaren? Vraag een demo aan!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact met u opLees meer verhalen van onze klantenMijzo

Mijzo is een zorgorganisatie in het werkgebied tussen de vier grote steden Tilburg, Breda, Gorinchem en Den Bosch. De organisatie…

bekijken

Humanitas Deventer

“Het ECD fungeert als lifeline om ook op afstand dichtbij te kunnen zijn”   Deze woorden komen van Gea Sijpkes, bestuurder bij…

bekijken

Elver

PUUR. helpt ons weer naar de essentie van ons werk Voor ons begon het toen we van gehandicaptenzorgorganisatie Elver een…

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |        

PUUR. is één van de superslimme producten van