Patyna


Patyna

In een klap alle 26 wijkteams zelfsturend!

Patyna Thuiszorg, maakte in 2017 met succes in één klap alle 26 wijkteams zelfsturend. Inès van Beek, wijkverpleegkundige en onderdeel van het wijkserviceteam bij Patyna vertelt hoe zij deze transitie ervaren heeft.

Waarom moest het roer om?

“Wij zorgverleners gingen echt gebukt onder de registratielast, al die formulieren en procedures die ingevuld, gecontroleerd en verstuurd moesten worden. Er kwam gewoonweg geen einde aan en er slopen ook veel fouten in. Die druk werd steeds groter en nam te veel tijd in beslag. Ook konden we de continuïteit van de zorg voor onze cliënten niet waarborgen. Dat waren voor ons redenen om het roer om te gooien. Wij wilden graag dat onze cliënten weer op de eerste plaats komen.”
" Puur is zoveel makkelijker in gebruik. We merken echt dat onze zorgverleners daar de vruchten van plukken. "

Waarom hebben jullie voor Ecare gekozen?

“De eerste vraag waar we als projectteam mee aan de slag gingen, was: welk classificatiesysteem past het beste bij Patyna voor wijkzorg? We hebben gekeken naar verschillende systemen, maar al vrij snel bleek dat we met het Omaha System wilden gaan werken. Het is namelijk heel overzichtelijk, volledig en begrijpelijk. Vervolgens zijn we gaan kijken welke ECD’s in de markt het Omaha System ondersteunen. Ons oog viel toen onder andere op PUUR. van Ecare.”

We hebben toen via een Proof of concept bekeken welk ECD voor ons het beste aansloot bij de praktijk; “op welke wijze willen onze zorgverleners in hun dagelijkse werk geholpen worden door software.” Dat gaf veel duidelijkheid. Uiteindelijk zijn zij degenen geweest die de doorslag hebben gegeven om voor PUUR. voor de wijkzorg te kiezen. De voornaamste reden was toch wel dat je in PUUR. heel bewust niet alles kunt vastleggen. In de andere systemen was vaak echt alles mogelijk, waardoor we de neiging kregen om als organisatie weer in onze controlerende rol te gaan zitten. Daar wilden we nu juist vanaf! De verantwoordelijkheid moest echt weer bij de ‘voorkant’, de zorgverlener komen te liggen.”

Hoe zijn de reacties die jullie krijgen?

“Heel enthousiast! PUUR. is zoveel makkelijker in gebruik. We merken echt dat onze zorgverleners daar de vruchten van plukken. En we zien dat door het werken in zelforganiserende teams de eigenverantwoordelijkheid van onze zorgverleners groeit. Ook al zijn we pas kort geleden live gegaan met PUUR., je kunt nu al zien dat dingen echt verbeterd zijn.”


voordelen elektronisch cliënten dossier

Samenvatting

Patyna werkt met PUUR. voor de wijkzorg als ondersteuning voor de 26 zelfsturende teams. “Zorgverleners hebben uiteindelijk de keuze gemaakt voor het systeem. Het is zo veel makkelijker in gebruik.


Wil je PUUR. zelf ervaren? Vraag een demo aan!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact met u op


Hallo Ecare,

Ik ben   . Als ben ik werkzaam bij . Ik ben benieuwd of PUUR ook bij ons past. Wij bieden zorg aan . Daarom wil ik graag een demo bij ons op locatie aanvragen. Je kunt mailen naar of bellen op .

Houd me ook op de hoogte van jullie nieuws!

Lees meer verhalen van onze klantenHVO Querido

HVO Querido in de regio Amsterdam werkt nu al een tijdje met onze software PUUR. Wij maakten een babbeltje met […]

bekijken

De Vriezenhof

Sociale innovatie Woonzorgcentrum De Vriezenhof is de ‘sociale innovatie’ gestart om medewerkers en clienten weer centraal te zetten en van […]

bekijken

Amstelring Wijkzorg

Het verandertraject van Amstelring Amstelring Wijkzorg, de thuiszorgtak van Amstelring, maakte met succes in één klap alle 42 wijkteams zelfsturend. De […]

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |          

PUUR. is één van de superslimme producten van