Zorgorganisatie Sensire werkt met ECD PUUR. - Zorg Software

Sensire

De zoektocht naar een ECD die het samenwerken met familie bevordert

Sensire is een zorgorganisatie in de Achterhoek en de Liemers. In 2016 startte zij een zoektocht naar een nieuw ECD. Een oplossing die de zorgprofessionals én mantelzorgers ondersteund met een volledig, maar handzaam dossier. Ze kiezen uiteindelijk voor PUUR., het nieuwe dossier voor de woonzorg van Ecare, waar ze zelf aan hebben mee ontwikkeld. Marleen van der Sijs, manager wonen met zorg bij Sensire, vertelt hoe het zover kwam en over de voordelen van PUUR. voor Woonzorg.

Waarom moest het roer om?

“Wij zagen het meer als een organische ontwikkeling. We werken al sinds 2009 met zelfstandige teams, dus het was niet zo dat we net pas begonnen met een organisatieverandering. We geloven heel sterk dat de bewoner en zijn of haar familie de regie moet behouden. We hebben dan ook gezocht naar een hulpmiddel om het samenwerken met familie te bevorderen.”
" Het systeem legt je niks op, het systeem ondersteunt echt. "

Is dat de reden dat jullie voor PUUR. van Ecare hebben gekozen?

“Ja. We zochten een dossier die deze balans kon ondersteunen. Wij herkenden ons heel sterk in de visie van Ecare en hebben samen met ZorgAccent actief mee mogen denken en werken aan de doorontwikkeling van het zorgdossier ten behoeve van de woonzorg. Samen hebben we nieuwe ideeën en schetsen besproken en uitgewerkt. En het resultaat mag er zijn!


elektronisch patienten dossier software woonzorg
elektronisch clienten dossier woonzorg en wijkzorg

Voor het slapen gaan nog even een borreltje

“Omdat we bij Sensire graag willen dat de familie de regie houdt, is een goede samenwerking en communicatie met familie ontzettend belangrijk. Dat begint al voordat iemand bij ons komt wonen. De familie kan in PUUR. al aangeven wat vader of moeder gewend is, bijvoorbeeld dat ze het liefst in haar eigen stoel zit met haar lievelingskussen of ’s avonds voor het slapen gaan graag nog een borreltje drinkt. Zo krijgen wij van tevoren ook al een goed beeld van hoe we het onze nieuwe bewoner straks zo aangenaam mogelijk kunnen maken. En de familie is meteen betrokken, omdat zij vanaf het begin al mee denkt over de zorg. PUUR. maakt de communicatie tussen de bewoner, zorgverleners en mantelzorgers veel eenvoudiger.”

“PUUR. is echt een hulpmiddel om de samenwerking met familie te bevorderen.”


Balans tussen het gewone leven en de zorgbehoefte

“Verder worden het gewone leven aan de ene kant en de zorgproblemen aan de andere kant in PUUR. heel mooi gecombineerd. We kunnen bijvoorbeeld vastleggen dat mevrouw De Vries op dinsdag altijd naar zangles gaat, en dat zoon Henk haar brengt en haalt. Maar als we werken dat mevrouw De Vries een medisch probleem heft waar we op moeten acteren, dan moet dat in hetzelfde ECD kunnen en de zorgprofessional hierbij optimaal ondersteunen. Dat is het fijne aan PUUR.; het systeem legt je niks op, het systeem ondersteunt echt.”


digitaal zorgdossier software

Samenvatting

Sensire werkt met PUUR. voor de woonzorg. De zorgaanbieder vindt het belangrijk dat het systeem ook de communicatie tussen bewoner, zorgverleners en mantelzorgers ondersteunt. “PUUR. is echt een hulpmiddel om de samenwerking met familie te bevorderen.”

Bekijk de demo PUUR. voor de woonzorg


Wil je PUUR. zelf ervaren? Vraag een demo aan!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact met u opLees meer verhalen van onze klantenMijzo

Mijzo is een zorgorganisatie in het werkgebied tussen de vier grote steden Tilburg, Breda, Gorinchem en Den Bosch. De organisatie…

bekijken

Humanitas Deventer

“Het ECD fungeert als lifeline om ook op afstand dichtbij te kunnen zijn”   Deze woorden komen van Gea Sijpkes, bestuurder bij…

bekijken

Elver

PUUR. helpt ons weer naar de essentie van ons werk Voor ons begon het toen we van gehandicaptenzorgorganisatie Elver een…

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |        

PUUR. is één van de superslimme producten van