ZuidZorg heeft organisatieverandering doorgevoerd. Wat is het resultaat?


Van log en grijs naar slank en energiek

ZuidZorg heeft een omvangrijke organisatieverandering doorgemaakt omdat ze in zwaar weer was beland. “Medewerkers hadden allerlei namen bedacht voor het toenmalige ECD”, vertelt Susanne van Erp van ZuidZorg. En die waren niet positief. Ook financieel was er een noodzaak tot veranderingen van de processen.


Werkbezoeken

De behoeften en en wensen van de wijkverpleegkundigen centraal zijn gezet. Zij hebben onder andere een belangrijke rol gespeeld bij de keuze voor een nieuw ECD. Een groep van wijkverpleegkundigen een MT-lid en een beleidsmedewerker heeft vijf zorgorganisaties bezocht om te kijken naar hun ECD en het ondersteuningsapparaat. Vervolgens is PUUR. als ECD voorgelegd aan het management team. Dat ging akkoord want de wijkverpleegkundigen zijn in de lead.


Susanne van ZuidZorg over PUUR

Grijs imago afgeschud

Sterker nog, er worden geen belangrijke beslissingen genomen zonder dat een verpleegkundige bij is betrokken. Dat is de basis geweest van een cultuurverandering bij ZuidZorg. Er staat nu een slank bedrijf dat het grijze imago van zich heeft afgeschud. De medewerkerstevredenheid is gestegen en de instroom van personeel is hoger dan de uitstroom. “ZuidZorg zou er in de huidige hoedanigheid niet meer zijn geweest als we deze slag niet hadden gemaakt.”


Meer weten over de verandering bij ZuidZorg? Bekijk de video


Wil je PUUR. zelf ervaren? Vraag een demo aan!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact met u opLees meer verhalen van onze klantenBrabantZorg

De wijkzorgteams van BrabantZorg werken al enige tijd met PUUR. De ingebruikname van het ecd midden in de corona pandemie…

bekijken

De Wever Thuis

De Wever Thuis is sinds 1 februari 2021 live met PUUR. In totaal zijn 300 medewerkers overgegaan op PUUR. en…

bekijken

HVO Querido

HVO Querido in de regio Amsterdam werkt nu al een tijdje met onze software PUUR. Wij maakten een babbeltje met…

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |          

PUUR. is één van de superslimme producten van