De Wever Thuis - PUUR.





De Wever Thuis

De Wever Thuis is sinds 1 februari 2021 live met PUUR. In totaal zijn 300 medewerkers overgegaan op PUUR. en 600 cliënten ingevoerd. Hoe is de overgang verlopen? Wendy Faro en Lenneke van Berkel van de wijkverpleging en Monique van Gils en Jan van de Ven van het Mobiel Zorgteam (MZT) delen hun ervaringen.




" Vanuit het assessment ga je automatisch naar de steungebieden waarover je moet nadenken. Daardoor krijg je een goede opbouw van het zorgdossier. Daar zit echt de toegevoegde waarde van PUUR. "

 “Nadat we vorig jaar de keuze voor PUUR. hebben gemaakt, wilden we klassikale trainingen in kleine groepen geven”, zegt Lenneke van Berkel. “Helaas kon dat niet vanwege de strengere coronamaatregelen. Dus stapten we over op plan B: kennis van PUUR. bijbrengen via e-learnings, digitale inloopspreekuren, hulp van de projectgroep en Ecare.”


De Wever Thuis

Tablet

Alle medewerkers hebben een tablet gekregen voorzien van toetsenbord waarmee ze hun  zorgtaken kunnen inzien en registreren. “We hebben alle informatie over de cliënten nu altijd bij de hand op de tablet”, zegt Wendy. “Voorheen kwam het voor dat we terug naar kantoor moesten om bijvoorbeeld de De Wever-protocollen door te nemen. Nu werken we met de Vilans-protocollen die in het zorgplan staan en kunnen die bij de cliënt bekijken wanneer dat nodig is.”


Meetinstrumenten

Wendy en Lenneke vinden het prettig dat ook de meetinstrumenten digitaal beschikbaar zijn in plaats van op papier. Lenneke: “Vanuit het assessment ga je automatisch naar de steungebieden waarover je moet nadenken. Daardoor krijg je een goede opbouw van het zorgdossier. Die begeleiding ontbrak in ons vorige systeem. Daar zit echt de toegevoegde waarde van PUUR.”


Assessment
Anamnese

Actief meedenken

“Bij het invullen van het assessment krijg je veel hulp vanuit PUUR.”,  voegt Wendy toe. “Voorheen vulden enkel wijkverpleegkundigen met een hbo-opleiding een anamnese en indicatie in. Nu kunnen alle medewerkers een assessment invullen. Het is allemaal makkelijker geworden doordat PUUR. actief met je meedenkt.”


PUUR. van jou

Verwanten en familie van cliënten raadplegen de informatie via PUUR. van jou. Cliëntinformatie was voor hen deels beschikbaar in de papieren map bij de cliënt in huis of via het cliëntportaal. Nu hebben familie en verwanten overal toegang tot de informatie van de cliënt en wijkverpleegkundigen hoeven gegevens niet meer dubbel bij te houden. Dat is wennen voor de familie maar ze krijgen begeleiding in het digitale systeem.


elektronisch clienten dossier software
Mobiel Zorgteam De Wever

Ervaringen Mobiel Zorgteam

Het Mobiel Zorgteam (MZT) van De Wever (35 medewerkers) verleent hoog complexe zorg, zoals palliatieve sedatie en het aansluiten van pompen. Het MZT is de schakel tussen de wijk- en woonzorgteams, de huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde. Anders dan het wijkzorgteam levert het MZT ook diensten aan cliënten van de intramurale tak van De Wever, onderaannemers zonder technisch zorgteams en huisartsenposten. Het team neemt ook zelfstandig cliënten aan via transferverpleegkundigen van het ziekenhuis. Nog niet zo lang geleden heeft het MZT een samenwerking opgezet met het Specialistisch Verpleegteam Thuis van Thebe.


Werken met diverse systemen

Omdat het voor meerdere opdrachtgevers werkt, heeft het MZT te maken met verschillende systemen. De overgang naar PUUR. lijkt dus voor dit team een extra opgave. “Wij zijn verpleegkundigen met weinig ict-ervaring”, vertelt Jan van de Ven van het MZT. “Wel is het noodzakelijk om kennis te hebben van de verschillende systemen waarmee we naast PUUR. werken. Een aantal teamleden heeft kleine contracten maar moeten ook kunnen werken met alle systemen. Dat is een uitdaging.” Behalve met PUUR. werkt het MZT een toedieningsregistratiesysteem, het ECD van de intramurale tak van De Wever en een digitaal platform voor gegevensuitwisseling met huisartsen en ziekenhuizen.

“Het was daarom heel fijn dat we vanaf het begin zijn betrokken bij de selectie van het nieuwe ECD voor de thuiszorg en dat we hetzelfde systeem hebben gekozen waar Thebe ook mee werkt”, vertelt Monique van Gils. “Hebben we vragen over PUUR. dan krijgen we uitleg van onze Thebe collega’s die we drie keer per week op kantoor zien.”


De Wever kiest voor PUUR.

PUUR. werkt erg prettig

Over de verschillen tussen PUUR. en het vorige systeem zijn Jan en Monique van het Mobiel Zorgteam eensgezind: het registreren en declareren van de zorg. “Die ging eerst achteraf op kantoor en de urenverantwoording ging op papier”, zegt Monique. “Nu is de declaratie klaar als de zorg is geregistreerd. Dat scheelt tijd en PUUR. werkt erg prettig.”

 “Het is wennen maar toch wel fijn om bij de cliënt de rapportage te doen”, voegt Jan toe. “Registratie gaat eenvoudig en de cliënt ziet nu ook dat er bij ons werk meer komt kijken dan uitsluitend zorg verlenen. De overgang naar PUUR. is voor ons een positieve verandering.”


Grote saamhorigheid

Voor wijkverpleegkundigen Lenneke en Wendy verliep de overgang naar PUUR. soepel. Ze zijn net als Jan en Monique tijdens het hele proces; van selectie tot livegang betrokken geweest. “Doordat we hebben mogen beslissen over het systeem ontstond een grote saamhorigheid”, vertelt Lenneke. “Collega’s die PUUR. vanuit de e-learning hebben leren kennen, hadden iets meer koudwatervrees. Het is jammer dat je in deze coronatijd dan niet even naast je collega kan gaan zitten om het een en ander uit te leggen. Voor sommigen werkt dat toch het fijnst. ”

Jan en Monique van het Mobiel Zorgteam beamen dat. Ook voor het MZT zat het klassikaal trainen van het team er niet in. Iedereen heeft met PUUR. leren werken via e-learnings van Ecare, de ‘spiekkaarten’ en documentatie opgesteld door teamleden. “Vooral voor mensen met een klein contract is het uitdagend om een nieuw systeem te leren kennen”, zegt Jan. “Dit komt bovenop het werken met overige systemen én het verlenen van complexe zorg. We stimuleren teamleden om zoveel mogelijk zelf uit te zoeken. Dan leren ze het meest. Uiteraard geven we hen natuurlijk ook ondersteuning als ze er niet uit komen.”


De Wever kiest voor PUUR.

Meer regie binnen het team

Als iedereen eenmaal is gewend dan ondersteunt PUUR. het werkproces veel beter dan het vorige systeem. Daarover zijn de Wendy, Lenneke, Monique en Jan het eens. Zo kunnen de teams zelf cliënten toevoegen en zijn de teams zelfredzamer. Tevens zijn ze hierdoor ook minder afhankelijk van functioneel beheer. Monique: “Heel fijn is dat je zelf heel veel gegevens over de cliënt kan ophalen. Voorheen moesten we cliëntgegevens via Bureau Zorgadvies aanvragen omdat zij de cliënten in het dossier invoerden. Elke dag ontdekken we weer nieuwe dingen in PUUR. Het is daarom prettig dat we kunnen leren van de mensen bij Thebe.”

De vier zorgverleners kijken terug op een soepele ingebruikname van PUUR. bij De Wever. “Doordat we even de tijd hebben genomen, was iedereen er op 1 februari echt klaar voor. Een maandje later dan gepland, maar door corona heeft iedereen wat meer tijd gekregen. Dat is een goede keuze geweest”, besluit Wendy.


Wil je PUUR. zelf ervaren? Vraag een demo aan!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact met u op



Lees meer verhalen van onze klanten



Mijzo

Mijzo is een zorgorganisatie in het werkgebied tussen de vier grote steden Tilburg, Breda, Gorinchem en Den Bosch. De organisatie…

bekijken

Humanitas Deventer

“Het ECD fungeert als lifeline om ook op afstand dichtbij te kunnen zijn”   Deze woorden komen van Gea Sijpkes, bestuurder bij…

bekijken

Elver

PUUR. helpt ons weer naar de essentie van ons werk Voor ons begon het toen we van gehandicaptenzorgorganisatie Elver een…

bekijken

Inschrijven nieuwsbrief



puur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |        

PUUR. is één van de superslimme producten van