De Wever Thuis kiest PUUR. als zorgdossier

De Wever Thuis kiest voor haar zorgprofessionals. De Wever Thuis kiest voor PUUR.

Deel dit bericht:
     

De Tilburgse ouderenzorgorganisatie De Wever is bezig de transitie naar zelfstandige teams te maken. En, daar hoort natuurlijk een dossier bij dat het zelfstandige werken ondersteunt en stimuleert. Dat heeft De Wever in PUUR., het ECD van Ecare, gevonden. Per 1 januari 2021 gaan alle teams van De Wever Thuis naar verwachting over op PUUR.

De Wever biedt aan zo’n 2700 cliënten een breed en samenhangend pakket van welzijn, professionele (wijk)zorg, behandeling en wonen in de regio Midden-Brabant. De organisatie levert van oudsher intramurale zorg. De Wever Thuis werd later opgericht. Destijds is besloten om de wijkverpleging aan te sluiten op het elektronisch cliëntendossier voor de woonzorg. Maar dit dossier sloot niet aan bij de wensen en de behoeften van de extramurale zorg. Dat moest anders, besloot de raad van bestuur van De Wever en zo startte de zoektocht naar een nieuw ECD.


De Wever kiest voor PUUR.

Gebruiksvriendelijkheid van PUUR.

De gebruiksvriendelijkheid van PUUR. was argument nummer 1 voor De Wever om voor PUUR. te kiezen. De medewerkers die er straks dagelijks mee gaan werken, hebben er een goed gevoel bij. Dat is superbelangrijk!

Dat gevoel wordt bevestigd door de positieve ervaringen van collega zorgorganisatie Thebe, die al langer met PUUR. werkt. Beide organisaties bedienen Tilburg en omliggende dorpen met zorgdiensten die elkaar aanvullen. “Wij werken steeds meer samen, om aan de toenemende (complexe) zorgvraag te kunnen voldoen”, vertelt Wendy Faro van De Wever Thuis.


PUUR. observatie

Voorbeeldzorgplannen

Wendy: “Wij willen echt een kwaliteitsslag maken op de zorg die we leveren en daar hoort een professionele dossiervoering bij. Nu lopen de zorgadministratie en declaraties bijvoorbeeld nog bijzonder omslachtig. Zo maken we zorgplannen en anamneses handmatig, omdat het Omaha System niet goed is geïmplementeerd in ons huidige systeem. Terwijl we destijds met Omaha System juist terug wilden naar de basis: kwalitatieve zorg verlenen met zo min mogelijk administratieve rompslomp eromheen. Het is voor ons dan ook heel fijn dat Omaha System zo ingebakken zit in het het dossier van PUUR, er zijn zelfs voorbeeldzorgplannen geautomatiseerd. Met PUUR. kunnen we nu dan ook daadwerkelijk terug naar die basis.”


Digitale werkplek

Als het gaat om verdere versimpeling van het werk, kijkt Wendy onder andere naar de software voor medicatietoediening die te koppelen is aan PUUR. Nu gaat de registratie op papieren toedienlijsten. Daarnaast onderzoekt Wendy of de digitale werkplek Plein van Ecare voor simpele toegang tot en beheer van software en communicatie met collega’s interessant is. “We gaan echt een kwaliteitsslag maken, waar al onze collega’s profijt van gaan hebben. Ik kijk er naar uit om met PUUR te werken.”

1 november van start

Komende maanden worden de medewerkers van de zorgteams en dagbesteding en de collega’s op de administratie getraind in het gebruik van PUUR. Zo zijn ze op 1 november helemaal klaar om van start te gaan met het zorgdossier. Ook mantelzorgers en familie van de cliënten van De Wever lezen vanaf dan mee in PUUR.

We wensen jullie heel veel plezier met PUUR.! 🙂


Plein voor de zorg

Lees nog even verderDe zorgprofessionals van D&R Care op Curaçao kiezen voor het ECD PUUR.

3 augustus 2023

Zonnig nieuws in deze druilerige dagen! De zorgprofessionals van D&R Care op Curaçao gaan per 1 september werken met ons…

bekijken

Hoe hadden datalekken in de zorg voorkomen kunnen worden?

8 juni 2023

Datalekken vormen een groot probleem in de zorgsector. In 2022 waren maar liefst 41 procent van alle datalekken afkomstig uit…

bekijken

Het Zorgmakelaarskantoor & Zorgboerderij Beumershoek kiezen voor PUUR.

3 april 2023

Heugelijk nieuws! Opnieuw kiezen zorgprofessionals om te gaan werken met ons slimme digitale dossier PUUR.   Vereenvoudiging van de werkprocessen…

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |        

PUUR. is één van de superslimme producten van