Ecare breidt ECD uit met dagbestedingsplanning en -registratie - PUUR.


Ecare breidt ECD uit met dagbestedingsplanning en -registratie

Deel dit bericht:
     

Dagbesteding is een belangrijk onderdeel binnen de gehandicapten- en ouderenzorg. Om de planning, registratie en administratie daarvan zo eenvoudig mogelijk te maken, ontwikkelt Ecare hiervoor specifieke functies in het elektronisch cliëntendossier PUUR. Zorgverleners kunnen straks eenvoudig dagbestedingsactiviteiten plannen en de aanwezigheid registreren. Daarna verloopt de administratieve verwerking correct en automatisch. Het onderdeel Dagbesteding is naar verwachting het vierde kwartaal van dit jaar beschikbaar.


Zorgteams in control

Het maken van een rooster en planning voor dagbesteding gaat vaak omslachtig: deels op papier, deels in het ecd of in Excel. De planning en administratie van dagbestedingsactiviteiten is hiermee een stroef samenspel tussen de zorgteams en de administratieve afdeling. Dit kost de betrokkenen veel tijd. Fouten in de registratie en miscommunicatie liggen op de loer wat gevolgen kan hebben voor correct productie- en declaratieproces. Dit staat haaks op de visie van Ecare om het werk van de zorgprofessional makkelijk te maken. Dagbesteding in PUUR. ondersteunt zorgverleners in het maken van een juiste planning en het registreren van aanwezigheid. De administratie afdeling kan hierdoor de verwerking soepeler uitvoeren.

Fouten voorkomen

“Zo voorkom je dat cliënten zonder (de juiste) indicatie deelnemen aan een bepaalde dagbesteding. Of dat er fouten ontstaan bij de indicatie”, vertelt Michelle Doeschot, product owner bij Ecare. “De focus van Dagbesteding in PUUR. ligt op gebruiksvriendelijkheid. De beschikbaarheid van de dagbestedingslocaties leg je makkelijk vast, waarna de planning op de juiste tijdvakken eenvoudig te maken is.”


Nazorg

Eenvoudig plannen

De inrichting van de module Dagbesteding is eenmalig. Daarna maken zorgprofessionals hun planning eenvoudig: voor eenmalige en periodieke afspraken op de locaties. Ook de aanwezigheidsregistratie wijst zich vanzelf. Mocht een cliënt afwezig zijn, dan is het mogelijk om de reden erbij te vermelden. De overzichten bieden zorgteams inzicht in welke cliënt deelneemt aan wat voor dagbesteding, waar en wanneer. 

“Zorgprofessionals kunnen erop vertrouwen dat de administratie automatisch en correct verloopt”, benadrukt Michelle. “Zo ontstaat tijd voor het verlenen en begeleiden van goede zorg.” 

Dagbesteding vervangt Bijeenkomsten

De nieuwe functionaliteit voor het plannen en registreren van dagbesteding is een goede aanvulling op het ecd PUUR. en vervangt op termijn de huidige functionaliteit ‘bijeenkomsten’.

Meer weten over het ECD in PUUR.?
Lees verder!


Lees nog even verderKlik door PUUR. voor de wijkzorg

26 juli 2022

Klik nu zelf heel eenvoudig door PUUR. ons superfijne ECD voor de wijkzorg met de interactieve demo. Interactieve demo voor…

bekijken

Fidesta Zorg kiest voor ons ECD, PUUR.

16 juni 2022

Hier zijn we trots op! Weer een zorgorganisatie die overtuigd is van de kracht van het werken met ons dossier…

bekijken

Klik door PUUR. voor de gehandicaptenzorg

30 mei 2022

Ben jij altijd al benieuwd hoe het is om met PUUR. ons slimme ECD te werken? Nou, probeer het uit…

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |          

PUUR. is één van de superslimme producten van