Ecare breidt ECD uit met dagbestedingsplanning en -registratie - PUUR.

Ecare breidt ECD uit met dagbestedingsplanning en -registratie

Deel dit bericht:
     

Dagbesteding is een belangrijk onderdeel binnen de gehandicapten- en ouderenzorg. Om de planning, registratie en administratie daarvan zo eenvoudig mogelijk te maken, ontwikkelt Ecare hiervoor specifieke functies in het elektronisch cliëntendossier PUUR. Zorgverleners kunnen straks eenvoudig dagbestedingsactiviteiten plannen en de aanwezigheid registreren. Daarna verloopt de administratieve verwerking correct en automatisch. Het onderdeel Dagbesteding is naar verwachting het vierde kwartaal van dit jaar beschikbaar.


Zorgteams in control

Het maken van een rooster en planning voor dagbesteding gaat vaak omslachtig: deels op papier, deels in het ecd of in Excel. De planning en administratie van dagbestedingsactiviteiten is hiermee een stroef samenspel tussen de zorgteams en de administratieve afdeling. Dit kost de betrokkenen veel tijd. Fouten in de registratie en miscommunicatie liggen op de loer wat gevolgen kan hebben voor correct productie- en declaratieproces. Dit staat haaks op de visie van Ecare om het werk van de zorgprofessional makkelijk te maken. Dagbesteding in PUUR. ondersteunt zorgverleners in het maken van een juiste planning en het registreren van aanwezigheid. De administratie afdeling kan hierdoor de verwerking soepeler uitvoeren.

Fouten voorkomen

“Zo voorkom je dat cliënten zonder (de juiste) indicatie deelnemen aan een bepaalde dagbesteding. Of dat er fouten ontstaan bij de indicatie”, vertelt Michelle Doeschot, product owner bij Ecare. “De focus van Dagbesteding in PUUR. ligt op gebruiksvriendelijkheid. De beschikbaarheid van de dagbestedingslocaties leg je makkelijk vast, waarna de planning op de juiste tijdvakken eenvoudig te maken is.”


Nazorg

Eenvoudig plannen

De inrichting van de module Dagbesteding is eenmalig. Daarna maken zorgprofessionals hun planning eenvoudig: voor eenmalige en periodieke afspraken op de locaties. Ook de aanwezigheidsregistratie wijst zich vanzelf. Mocht een cliënt afwezig zijn, dan is het mogelijk om de reden erbij te vermelden. De overzichten bieden zorgteams inzicht in welke cliënt deelneemt aan wat voor dagbesteding, waar en wanneer. 

“Zorgprofessionals kunnen erop vertrouwen dat de administratie automatisch en correct verloopt”, benadrukt Michelle. “Zo ontstaat tijd voor het verlenen en begeleiden van goede zorg.” 

Dagbesteding vervangt Bijeenkomsten

De nieuwe functionaliteit voor het plannen en registreren van dagbesteding is een goede aanvulling op het ecd PUUR. en vervangt op termijn de huidige functionaliteit ‘bijeenkomsten’.

Meer weten over het ECD in PUUR.?
Lees verder!


Lees nog even verderDe zorgprofessionals van D&R Care op Curaçao kiezen voor het ECD PUUR.

3 augustus 2023

Zonnig nieuws in deze druilerige dagen! De zorgprofessionals van D&R Care op Curaçao gaan per 1 september werken met ons…

bekijken

Hoe hadden datalekken in de zorg voorkomen kunnen worden?

8 juni 2023

Datalekken vormen een groot probleem in de zorgsector. In 2022 waren maar liefst 41 procent van alle datalekken afkomstig uit…

bekijken

Het Zorgmakelaarskantoor & Zorgboerderij Beumershoek kiezen voor PUUR.

3 april 2023

Heugelijk nieuws! Opnieuw kiezen zorgprofessionals om te gaan werken met ons slimme digitale dossier PUUR.   Vereenvoudiging van de werkprocessen…

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |        

PUUR. is één van de superslimme producten van