Regio Midden-Brabant realiseert allereerste eOverdracht tussen zorgorganisaties - PUUR.

Regio Midden-Brabant realiseert allereerste eOverdracht tussen zorgorganisaties

Deel dit bericht:
     

We kunnen spreken van een historisch moment voor de zorg, want de allereerste succesvolle test met eOverdracht tussen onder andere zorgorganisaties Thebe en Het Laar is een feit!

De eOverdracht is een verpleegkundige overdracht die digitaal plaatsvindt. Cliëntgebonden informatie wordt via een landelijke standaard van het ene ECD naar het andere ECD overgedragen. Dit betekent dat zorgprofessionals van verschillende zorgorganisaties op een veilige, soepele en efficiënte manier informatie met elkaar kunnen uitwisselen en daardoor beter met elkaar kunnen samenwerken.

Om de realisatie van de eOverdracht tot stand te brengen, is nauwe samenwerking nodig; zowel tussen zorgorganisaties als tussen ECD-leveranciers Ecare en Nedap. De eerste eOverdracht vond vorige week plaats op de testomgevingen en de test is geslaagd!


Stap voorwaarts voor zorgverlenend Nederland

Karen Verspaandonk, programmamanager eOverdracht vanuit het Zorgnetwerk Midden-Brabant (ZMBR): “We zijn blij met de goede samenwerking tussen ZMBR, zorgorganisaties Thebe, de Wever, Mijzo en Het Laar en ECD leveranciers Nedap en Ecare. Dat we in onze regio de eerste succesvolle test met de eOverdracht in Nederland hebben weten te realiseren, is echt een fantastische stap voorwaarts voor zorgverlenend Nederland. We zijn daar ontzettend trots op.”

Het proces van uitwisseling wordt de komende tijd verder gefinetuned door de projectgroep. De verwachting is dat in de eerste helft van 2023 de eOverdracht in productie kan worden genomen.


Lees nog even verderDe zorgprofessionals van D&R Care op Curaçao kiezen voor het ECD PUUR.

3 augustus 2023

Zonnig nieuws in deze druilerige dagen! De zorgprofessionals van D&R Care op Curaçao gaan per 1 september werken met ons…

bekijken

Hoe hadden datalekken in de zorg voorkomen kunnen worden?

8 juni 2023

Datalekken vormen een groot probleem in de zorgsector. In 2022 waren maar liefst 41 procent van alle datalekken afkomstig uit…

bekijken

Het Zorgmakelaarskantoor & Zorgboerderij Beumershoek kiezen voor PUUR.

3 april 2023

Heugelijk nieuws! Opnieuw kiezen zorgprofessionals om te gaan werken met ons slimme digitale dossier PUUR.   Vereenvoudiging van de werkprocessen…

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |        

PUUR. is één van de superslimme producten van