Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
13 oktober 2020

Esdégé-Reigersdaal ontwikkelt mee aan PUUR. voor de gehandicaptenzorg

Nieuws

Esdégé-Reigersdaal is na Elver de tweede gehandicaptenzorgorganisatie die mee ontwikkelt aan PUUR. De zorgorganisatie uit Heerhugowaard is enthousiast over de ambitie van Ecare om een ECD te ontwikkelen dat zorgmedewerkers daadwerkelijk ondersteunt. Bestuurder Miriam Traudes en projectleider Susanne Hauwert van Esdégé-Reigersdaal lichten de keuze toe.

Esdege reigersdaal

Esdégé-Reigersdaal biedt met 3.000 medewerkers advies, behandeling, diagnose en woonruimte aan circa 3.600 mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking.

De zorgorganisatie is al jarenlang op zoek naar een ECD dat medewerkers ondersteunt in de verzorging en begeleiding van cliënten. Geen van de bestaande ECD’s voldeed destijds, waardoor werd besloten om er zelf een te laten ontwikkelen. “Je leest over ECD’s dat ze juist meer lastenverzwaring voor de zorgverleners veroorzaken”, stelt Miriam. “Dat wilden wij echt voorkomen. Daarom hebben we jaren geleden besloten om zelf een systeem te laten ontwikkelen. Wat dat betreft zijn we best een eigenwijze organisatie.”

Maatwerk ecd te complex

De ontwikkeling van het ECD ging met ups en downs. Naarmate er meer mensen mee gingen werken, werd duidelijk dat het niet geschikt was om de complete organisatie te ondersteunen. Er is toen een korte- en langetermijnplan gemaakt. Als kortetermijnoplossing is gekozen om het ECD te herbouwen door het bedrijf dat ook andere applicaties voor de zorgaanbieder heeft gemaakt. Ondertussen oriënteerde Esdégé-Reigersdaal zich op een ECD van een gespecialiseerde partij. Zelf een ECD laten ontwikkelen en onderhouden, bleek te complex.

Waarom kiezen voor een ecd dat nog in ontwikkeling is?

Miriam: “We hebben PUUR. gekozen op basis van de ambities van Ecare om een gebruiksvriendelijk ECD voor de gehandicaptenzorg te maken. Het komend half jaar doen we mee met de ontwikkeling. Is het resultaat goed, dan gaan we PUUR. voor de gehandicaptenzorg daadwerkelijk in gebruik nemen.”

“De eerste indruk van PUUR. is positief", vult Susanne aan. “Wat ik mooi vind, is dat we samen met Ecare en Elver het programma verder ontwikkelen. Het geeft ons de mogelijkheid om het programma aan te laten sluiten op de werkprocessen van onze begeleiders en behandelaars.”

Methodisch werken

Esdégé-Reigersdaal vindt het belangrijk dat het systeem onder meer methodisch werken ondersteunt, een goed en gebruiksvriendelijk zorgdossier heeft, maar ook helpt bij het beheersbaar houden van administratieve verplichtingen rondom de Wet zorg en dwang en cliënttevredenheidsonderzoek. Cliënten krijgen toegang tot hun zorgdossier en bepalen zelf wie er naast hun begeleiders en behandelaars toegang krijgen.

Clustergewijs over

Als PUUR. voor de gehandicaptenzorg klaar is dan neemt Esdégé-Reigersdaal het clustergewijs in gebruik. Elk van de 65 clusters (een organisatorische eenheid van circa 25 FTE) stelt een plan op voor de ingebruikname van PUUR. en de gewenste ondersteuning daarbij. Aandachtspunt is onder andere hoe de informatie in het huidige ECD, dat nu anderhalf jaar in gebruik is, kan worden overgezet naar PUUR. “Gezien de ambitie en het enthousiasme van Ecare hebben we er groot vertrouwen in dat het ECD ons echt gaat ondersteunen”, besluit Miriam.

Foto: Eric Minten, Esdégé-Reigersdaal

Kennismaken met PUUR. voor de gehandicaptenzorg

Ben je benieuwd hoe PUUR. voor de gehandicaptenzorg eruit ziet? Margo Berends en Marliek Nijmeijer van Ecare geven een virtuele rondleiding door de software in het webinar: Kennismaken met het fijnste ECD voor de gehandicaptenzorg.

Download de interactieve demo

Graag zelf een kijkje nemen in PUUR. voor de gehandicaptenzorg?

In deze interactieve demo van PUUR. voor de gehandicaptenzorg, krijg je een inkijkje in de belangrijkste functies van het dossier door er zelf doorheen te klikken.

Velen gingen je voor
arrow-whitepaper
Interactieve demo PUUR voor de gehandicaptenzorg