Good Practice: Digitaal Wonddossier


Good Practice: Digitaal Wonddossier

Deel dit bericht:
     

Wat is de meerwaarde van het gebruik van een digitaal wonddossier? Dat heeft Buurtzorg in een ‘Good Practice’ heel mooi in beeld gebracht en dat delen we natuurlijk graag met jullie.

 

Bron: Good Practice I Digitaal Wonddossier door VGZ & Buurtzorg


Wat is een digitaal wonddossier?

Een digitaal wondregistratiesysteem zorgt ervoor dat een (vermoeden van een) complexe wond en de behandeling hiervan gestructureerd geregistreerd wordt en het verloop hiervan wordt gevolgd. Op basis van een beslisboom die is opgesteld door wondspecialisten bij Buurtzorg, krijgt de wijkverpleegkundige suggesties voor het proces of bepaald verbandmateriaal. Doordat het systeem regelmatig moet worden ingevuld (incl. foto’s en metingen), heeft de wondbehandeling de volle aandacht en is alle informatie voor alle verpleegkundigen helder en op één plaats inzichtelijk. Dit zorgt voor eenduidige wondbehandeling. Ook is extra expertise waar nodig makkelijk in te schakelen en te informeren via het wonddossier.


Meerwaarde van een digitaal wonddossier

Uit onderzoek onder professionals die werken met een digitaal wonddossier komt het volgende naar voren:

  • 94% denkt dat de wond beter in beeld is door het gebruik van een digitaal wonddosier bij complexe wonden.
  • 78% denkt dat de wond beter behandeld wordt door het gebruik van het digitaal wonddossier. Er worden sneller / andere keuzes gemaakt in de behandeling doordat er meer inzicht is in de wond en het behandelplan.
  • 55% denkt dat de wond eerder sluit, met name door het gestructureerde werken dat ontstaat door het betere inzicht in de wond en (de geschiedenis van) het behandelplan. Bovenop de 55% denkt 17% dat het misschien zou kunnen helpen, mits de aandachtspunten goed worden gevolgd.
  • 72% denkt dat het digitaal wonddossier tijd bespaart in de wondverzorging. De tijdsbesparing wordt verwacht in duur van de wond, maar óók in de wekelijkse tijd van het verzorgen van de wond. Doordat alles helder en inzichtelijk bij elkaar staat, scheelt de wondverzorging tijd – ook rekening houdend met de extra tijd voor het invullen van het dossier.


Lees de volledige Good Practice

Nieuwsgierig naar de Good Practice? Laat je gegevens achter en je ontvangt de volledige Good Practice in je mailbox. Veel leesplezier!
Lees nog even verderFidesta Zorg kiest voor ons ECD, PUUR.

16 juni 2022

Hier zijn we trots op! Weer een zorgorganisatie die overtuigd is van de kracht van het werken met ons dossier…

bekijken

Klik door PUUR. voor de gehandicaptenzorg

30 mei 2022

Ben jij altijd al benieuwd hoe het is om met PUUR. ons slimme ECD te werken? Nou, probeer het uit…

bekijken

Win een zomerse taart met de PUUR. zomeractie

25 mei 2022

Het zonnetje schijnt, de temperaturen lopen op, de vogeltjes fluiten, iedereen is blij, kortom: de zomer staat voor de deur!…

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |          

PUUR. is één van de superslimme producten van