Nieuw: berichten direct vanuit PUUR. naar de huisarts en weer terug

Nieuw: berichten direct vanuit PUUR. naar de huisarts en weer terug

Deel dit bericht:
     

Samenwerken voor betere zorg, dat vinden wij belangrijk Net als jij. Daarom hebben we nu iets nieuws in PUUR. dat je gaat helpen bij een nog fijnere samenwerking met bijvoorbeeld de huisarts van je cliënt. Het is nu namelijk heel eenvoudig om via ons zorgdossier PUUR. informatie over je cliënt uit te wisselen met andere zorgprofessionals in het netwerk van je cliënt. Deze nieuwe functie in PUUR. noemen wij PUUR. zorgmessenger.

 

Als zorgverlener communiceer je via allerlei kanalen. Via de functie PUUR. zorgmessenger wissel je straks informatie over je cliënt uit zonder dat je rekening hoeft te houden met het verzendplatform. Dat regelt de software namelijk allemaal. 

 

Communicatie onderdeel van dossier

PUUR. zorgmessenger voorkomt dat je allerlei verschillende communicatiekanalen nodig hebt om informatie te delen. Zo voorkomen we dat informatie kwijtraakt of onvolledig overkomt. Voortaan is alle digitale communicatie rondom je cliënt onderdeel van het dossier. Daardoor ontstaat meteen een completer beeld van de situatie van deze cliënt.

 

“Zie het als het versturen van een e-mail: die gaat in milliseconden via allerlei servers naar de postbus van de ontvanger”, zegt Dennis Snippert, product owner ketencommunicatie bij Ecare. “Een e-mail komt aan, ongeacht het e-mailprogramma van de ontvanger. Dit gemak komt straks ook in PUUR.” 

gegevensuitwisseling met huisarts

 

Dennis vertelt het met het grootste gemak maar technisch is het best gecompliceerd omdat iedere specialist een eigen systeem gebruikt. “Huisartsen, bijvoorbeeld, werken vanuit hun huisartsinformatiesysteem (HIS). De informatie uit het HIS wordt via Zorgmail verstuurd naar zorginstellingen. Door Zorgmail aan te sluiten op PUUR. komt de informatie straks direct in het dossier van de cliënt terecht. Hartstikke handig! Zo sluiten we in de toekomst steeds meer ‘platformen’ aan op PUUR. en is communicatie straks mogelijk met alle zorgspecialisten rondom je cliënt; binnen en buiten je zorgorganisatie.”

 

Tussenoplossing

Het liefst ziet Dennis dat er één standaard komt voor berichtenuitwisseling tussen zorgverleners. Maar dat ligt momenteel te complex, dus aansluiten op verschillende platformen is een goede tussenoplossing. “Het is onze uitdaging om PUUR. zorgmessenger zo te implementeren dat de gebruiker niet ziet dat het verschillende communicatieplatforms onder de motorkap heeft. Maar we denken dat het ons wel gaat lukken.”

 

Samenwerken

Wil je ook de digitale communicatie over cliënten met je huisarts verbeteren? Vul onderstaand formulier in. Onze adviseurs brengen samen met jou in kaart: 

  • hoe de communicatie met huisartsen nu verloopt; 
  • wat de wensen van de huisartsen zijn als het gaat om digitaal gegevens uitwisselen;
  • welke instanties nog meer direct betrokken zijn.


Daarna kijken we hoe we dit met de nieuwe functionaliteit zorgmessenger in PUUR. voor jullie kunnen vereenvoudigen.
Meting in PUUR.

Lees nog even verderDe zorgprofessionals van D&R Care op Curaçao kiezen voor het ECD PUUR.

3 augustus 2023

Zonnig nieuws in deze druilerige dagen! De zorgprofessionals van D&R Care op Curaçao gaan per 1 september werken met ons…

bekijken

Hoe hadden datalekken in de zorg voorkomen kunnen worden?

8 juni 2023

Datalekken vormen een groot probleem in de zorgsector. In 2022 waren maar liefst 41 procent van alle datalekken afkomstig uit…

bekijken

Het Zorgmakelaarskantoor & Zorgboerderij Beumershoek kiezen voor PUUR.

3 april 2023

Heugelijk nieuws! Opnieuw kiezen zorgprofessionals om te gaan werken met ons slimme digitale dossier PUUR.   Vereenvoudiging van de werkprocessen…

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |        

PUUR. is één van de superslimme producten van