Snel medicatie inzien & aftekenen door integratie Medimo in PUUR. - PUUR.

Snel medicatie inzien & aftekenen door integratie Medimo in PUUR.

Deel dit bericht:
     

Verkeerde medicatie, een te hoge dosis of juist een te lage hoeveelheid, mutaties die te laat verwerkt worden: het toedienen van medicatie is altijd risicovol. We hebben nu een oplossing om deze risico’s te beperken en zo de zorg te verbeteren én tegelijkertijd het werk van zorgverleners te vergemakkelijken. Die oplossing is een integratie van de medicatieoplossing Medimo in PUUR.

Medimo heeft een applicatie om de toediening van medicatie vast te leggen. Dat helpt om de kwaliteit van de medicatiezorg te verbeteren. Voor zorgverleners is het handig als deze applicatie geïntegreerd is in het zorgregistratiesysteem PUUR. En dat is nu gebeurd. De integratie van Medimo in PUUR. maakt het primaire proces voor zorgverleners efficiënter en sneller: één gebruikersaccount, één wachtwoord, twee applicaties.

“Vanuit het systeem van de apotheker komt informatie over toe te dienen medicatie direct in Medimo. Zorgteams werken in Medimo en zien daar van al hun cliënten de actuele medicatiegegevens. Ze registreren vervolgens welke medicatie ze aan welke cliënt hebben toegediend. Door de integratie van Medimo in Puur kunnen zorgverleners vanuit PUUR. nu snel medicatie inzien en aftekenen”, vertelt product owner Dennis Snippert.


Snel én efficiënt

Het voordeel voor zorgverleners is dan ook groot. Dennis: “PUUR. biedt een cliëntregistratiesysteem. Bestaat een cliënt nog niet in Medimo, dan wordt hij of zij automatisch aangemaakt vanuit de basisadministratie in PUUR. Deze dataoverdracht gebeurt op basis van de Zorg Informatie Bouwstenen (ZIB’s). Zo hoeven zorgverleners nooit meer cliëntdata dubbel aan te maken en worden fouten door handmatige handelingen voorkomen. Voorheen was er vaak discussie over wie de cliënt moest aanmaken in het toedienregistratiesysteem (bijv. Medimo). De apotheker werkt immers in een AIS en de wijkteams in PUUR. En niemand wil een extra applicatie bijhouden. Die discussie is nu verleden tijd. Want vanuit PUUR. worden alle cliënten aangemaakt en up-to-date gehouden. Dit scheelt tijd en frustratie, en maakt de informatie dus ook betrouwbaarder.”

“Ook wordt in PUUR. per cliënt geclassificeerd welke zorg er nodig is en welke aandachtsgebieden er zijn. Eén van de aandachtsgebieden kan zijn dat een cliënt moeite heeft met het innemen van medicatie, met als bijbehorende actie dat daar toezicht op nodig is. Door een directe koppeling kan de zorgverlener vanuit PUUR. meteen in Medimo de toegediende medicatie registreren – zónder opnieuw in te loggen. Dat werkt snel én efficiënt.”


Hoe de integratie tot stand kwam

Els de Boer, werkzaam bij Thebe en nauw betrokken bij projecten en implementaties van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van zorg en ICT, vertelt: “We waren bezig met de implementatie van elektronische toedienregistratie (ETDR) van medicatie. Dat is in verpleeghuizen al behoorlijk ingeburgerd en binnen de wijkverpleging/thuiszorg begint dat nu ook. Meestal wordt het als aparte applicatie ingezet, maar wij zijn twee jaar geleden een bijzonder ontwikkeltraject in gegaan. Samen met drie buurtteams, een apotheker, de leverancier van ETDR (Medimo) en Ecare, onze leverancier van het Zorgregistratiesysteem / ECD zijn we gaan kijken hoe we de ETDR applicatie konden integreren in ons ECD, Puur.”

“Inmiddels is de integratie van de ETDR applicatie in PUUR. gerealiseerd en ronden we de ontwikkelperiode af. Deze koppeling maakt het heel bijzonder! De koppeling tussen PUUR. en Medimo betekent dat onze medewerkers vanuit het ECD van de cliënt meteen kunnen doorklikken naar het medicatiedossier in Medimo. Ze hoeven dus niet in twee applicaties te werken en dat is voor hen heel prettig.”

“Zowel de apotheker als de buurtteams zijn heel blij met deze ontwikkeling”, vertelt Els verder.


Rollen en rechten goed geregeld

De grote meerwaarde zit met name in:

  • Accurate vastlegging van medicatietoediening, actuele toedienlijsten;
  • Integratie in de dagelijkse digitale praktijk;
  • Kwaliteit van zorg: minder vergeten toediening, signaal bij vergeten toediening;
  • Mogelijkheid tot dubbele controle bij risicovolle medicatie die niet gebaxterd is;
  • Tijdsbesparing;
  • Geen papieren toedienlijsten die twee jaar bewaard moeten worden;
  • Tevredenheid onder medewerkers;
  • Efficiency voor de apotheker (niet meer printen en verspreiden van papieren lijsten).

Dennis vult aan: “Er worden nu inderdaad minder fouten gemaakt in het toedienen van medicatie. Door de koppeling wordt het risico op het kiezen van een verkeerde cliënt beperkt. Bijvoorbeeld wanneer er twee Jansens in dezelfde wijk wonen. In PUUR. kiezen zorgverleners de juist cliënt Jansen, waarna in Medimo ook automatisch de juiste Jansen (inclusief medicatie) naar voren komt.” Natuurlijk zijn daarbij de rollen en rechten goed geregeld. Zo kunnen zorgverleners uitsluitend hun eigen cliënten inzien. “Bovendien is de integratie zo opgezet dat alleen cliënten die in PUUR. geclassificeerd zijn om medicatie toe te dienen, ook in Medimo vindbaar zijn. Dat geeft cliënten de zekerheid dat er zorgvuldig met hun gegevens wordt omgegaan”, aldus Dennis.


elektronisch clienten dossier software woonzorg

Meer elektronische voorschrijfsystemen

Onze vervolgstap is duidelijk: meer medicatieoplossingen in PUUR. integreren. “Dat kan ook, want voor het eenmalig inloggen – waarmee zorgverleners in PUUR. én direct ook in Medimo ingelogd zijn – maken we gebruik van Open ID Connect. Dit is een internationale standaard met als voordeel dat we dit ook kunnen inzetten voor andere systemen. Niet alle thuis- en woonzorgorganisaties werken natuurlijk met Medimo, en wij willen zo snel mogelijk het werk voor iedere zorgverlener vergemakkelijken en de zorg voor cliënten overal in Nederland verbeteren. Stay tuned.”

Wil je meer weten over Medimo in PUUR.? Neem gerust contact op met Dennis, dennis.snippert@ecare.nl.


PUUR.-praktijk-verhaal

Benieuwd of PUUR. ook voor jou de juiste software kan zijn? Schuif dan aan bij een van onze webinars over PUUR.


Lees nog even verderDe zorgprofessionals van D&R Care op Curaçao kiezen voor het ECD PUUR.

3 augustus 2023

Zonnig nieuws in deze druilerige dagen! De zorgprofessionals van D&R Care op Curaçao gaan per 1 september werken met ons…

bekijken

Hoe hadden datalekken in de zorg voorkomen kunnen worden?

8 juni 2023

Datalekken vormen een groot probleem in de zorgsector. In 2022 waren maar liefst 41 procent van alle datalekken afkomstig uit…

bekijken

Het Zorgmakelaarskantoor & Zorgboerderij Beumershoek kiezen voor PUUR.

3 april 2023

Heugelijk nieuws! Opnieuw kiezen zorgprofessionals om te gaan werken met ons slimme digitale dossier PUUR.   Vereenvoudiging van de werkprocessen…

bekijken

" De integratie van Medimo in PUUR. maakt het primaire proces voor zorgverleners efficiënter én sneller. Eén gebruikersaccount, één wachtwoord, twee applicaties. "Meer nieuws?

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |        

PUUR. is één van de superslimme producten van