Jolanda’s Thuiszorg kiest PUUR. en besteedt administratie uit aan Ecare

puurvoordezorg.nl is vanaf nu ondergebracht bij ecare.nl


Je wordt automatisch doorgestuurd naar ecare.nl over
8 seconden

Ga direct naar ecare.nl

Jolanda’s Thuiszorg kiest PUUR.

Deel dit bericht:
     

Jolanda de Winter heeft in maart 2020 haar eigen thuisorganisatie opgericht. Jolanda heeft in Rotterdam drie wijkteams opgericht voor twee verschillende thuiszorgorganisaties. “Toen dacht ik vorig jaar: waarom doe ik het niet zelf?” Dat bleek een goede zet: Jolanda’s Thuiszorg bedient met twintig zorgprofessionals zo’n 56 cliënten in regio Rotterdam Zuid. en Albrandswaard.

Na 25 jaar ervaring als verpleegkundige is Jolanda ervan overtuigd dat zelfsturing niet de heilige graal is. Het is beter dat iemand zorgprofessionals richting geeft zodat zij hun werk beter kunnen uitvoeren. Jolanda’s Thuiszorg organiseert de zorg daarom anders dan haar vorige werkgevers. Jolanda heeft de dagelijkse leiding, collega teamleider Amber Schouten maakt de roosters en planningen. Cliënten hebben één telefoonnummer voor hun vragen en voor zorgmedewerkers zijn de werkzaamheden duidelijk. “Ik blijf maximaal twee keer in de week in de wijk werken om het contact met mijn cliënten te behouden. Daardoor hebben we echt hele korte lijnen.”

Rouleren

De circa twintig medewerkers hebben wisselende cliënten wat een bewuste keuze is. Veel cliënten zijn maar tijdelijk in zorg omdat ze kortdurende zorg als wondverzorging, drains of darmspoelingen nodig hebben. “Als je elke dag dezelfde cliënten ziet, dan merk je veranderingen bij de cliënt minder snel op”, stelt Jolanda. “Bovendien hebben we veel leerlingen in dienst die alle uitdagingen moeten aangaan. Door te rouleren, leren ze meer.” Klanten waarderen de aanpak getuige de lovende recensies op Zorgkaart Nederland.

Naleving wet- en regelgeving

De ondernemende kant van de zorgverlening als naleving wet- en regelgeving is wel nieuw voor Jolanda. Dat is een uitdaging, maar het elektronisch cliënten dossier (ecd) moet hierin ondersteunen. Jolanda’s Thuiszorg werkt momenteel met een ecd dat ze tijdelijk mag gebruiken. De declaratieverwerking en salarisadministratie zijn uitbesteed aan een accountantskantoor.

Net op tijd

“Wij moeten uiteindelijk over op een eigen ecd”, zegt Jolanda. “Tijdens mijn werk bij Buurtzorg heb ik PUUR. altijd als heel prettig ervaren. Toen ik vorig jaar informeerde bij Ecare, werd verteld dat PUUR. nog niet geschikt was voor kleinere organisaties. Ik stond op het punt om te kiezen voor het ecd waar we nu mee werken en toen kreeg ik een telefoontje dat PUUR. nu wel geschikt is voor kleinere zorgorganisaties. Net op tijd dus.”

Wat vind je zo fijn aan PUUR.?

“PUUR. is heel overzichtelijk, het indiceren volgens het Omaha System werkt prettig en je hoeft alleen te rapporteren wat nodig is. Je vinkt gedane taken in je zorgplan aan en dan ben je klaar. We kunnen nu makkelijk informatie delen met de medewerkers.” Voor de medewerkers zal PUUR. wennen zijn omdat ze het huidige ecd gewend zijn. Maar via de e-learning en begeleiding van Jolanda krijgen ze PUUR. snel onder de knie, zo is de verwachting.

Uitbesteding declaratie- en salarisverwerking

Jolanda’s Thuiszorg gaat begin november werken met PUUR. Vanaf 1 januari verzorgt Ecare de declaratieverwerking en salarisadministratie van Jolanda’s Thuiszorg. “Ik moet ondanks uitbesteding aan het accountantskantoor nog te veel administratie zelf doen. Daar heb ik simpelweg geen tijd voor. Ecare neemt vanaf het nieuwe boekjaar het complete proces uit handen en dat is fijn.”

Aandacht voor medewerkers

De ambitie van Jolanda’s Thuiszorg is met een hecht team hoge kwaliteit thuiszorg blijven leveren aan circa zestig cliënten. De vrijgekomen tijd wil Jolanda vooral stoppen in haar medewerkers; in bijscholing zodat ze zich kunnen doorontwikkelen. Die persoonlijke aandacht heeft Jolanda in haar carrière wel eens gemist. “Door meer aandacht te geven, behoud je je personeel en dus ook de kracht binnen het zorgteam. Daar zetten we op in zodat medewerkers en cliënten blij zijn.”

PUUR. iets voor jouw zorgorganisatie?

Wil jij net als Jolanda’s Thuiszorg meer tijd voor de zorg en je medewerkers krijgen? Ontdek dan of PUUR. bij jouw zorgorganisatie past.


Jolanda's Thuiszorg

Lees nog even verderDe zorgprofessionals van D&R Care op Curaçao kiezen voor het ECD PUUR.

3 augustus 2023

Zonnig nieuws in deze druilerige dagen! De zorgprofessionals van D&R Care op Curaçao gaan per 1 september werken met ons…

bekijken

Hoe hadden datalekken in de zorg voorkomen kunnen worden?

8 juni 2023

Datalekken vormen een groot probleem in de zorgsector. In 2022 waren maar liefst 41 procent van alle datalekken afkomstig uit…

bekijken

Het Zorgmakelaarskantoor & Zorgboerderij Beumershoek kiezen voor PUUR.

3 april 2023

Heugelijk nieuws! Opnieuw kiezen zorgprofessionals om te gaan werken met ons slimme digitale dossier PUUR.   Vereenvoudiging van de werkprocessen…

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |        

PUUR. is één van de superslimme producten van