nCare sluit toedienregistratiesysteem aan op PUUR.


nCare sluit toedienregistratiesysteem aan op PUUR.

Deel dit bericht:
     

nCare sluit zijn toedieningsregistratiesysteem aan op PUUR. voor de wijkzorg. Dien je medicatie toe, dan open je nCare eenvoudig vanuit het zorgdossier van de cliënt in PUUR. Zo hoef je maar een keer inloggen. 

900 apothekers aangesloten

Een toedienregistratiesysteem vervangt papieren medicatietoedienlijsten en -aftekenlijsten. De software geeft inzicht in de actuele medicatie en geeft een signaal als een toediening wordt vergeten. Er zijn negenhonderd apothekers aangesloten op nCare. Via een slimme koppeling komt de informatie over de medicatietoediening vanuit het apotheeksysteem in nCare. Vervolgens is deze digitaal beschikbaar voor de zorgverlener die de medicatie toedient.

Als nCare is aangesloten op PUUR. staat er in het dossier van een cliënt een knop om naar nCare te gaan. Daar doet de zorgverlener alles rondom de medicatietoediening van de betreffende cliënt. De medewerkers worden automatisch aangemaakt in nCare dus daardoor is er geen beheerslast in de applicatie.

Open standaarden

Gegevensuitwisseling tussen PUUR. en nCare verloopt via Zorginformatiebouwstenen (Zibs), de landelijke standaard voor gegevensuitwisseling in de zorg. Momenteel werkt nCare aan de verbinding. Allereerst is eenmalig inloggen vanuit PUUR. mogelijk. Vervolgens komt het automatisch aanmaken van cliënten vanuit PUUR. beschikbaar. Het is de bedoeling dat straks ook synchronisatie van cliëntgegevens mogelijk is op basis van de Zibs en de open communicatiestandaard HL7 Fhir.

“Als PUUR. en nCare zijn verbonden heb je geen dubbele invoer, wat de kans op fouten aanzienlijk vermindert”, zegt Wesley Everlo, productspecialist van Ecare. “Het toedienen van medicatie en de registratie ervan gaat zo veilig, tijdig en volledig.”

Hilverzorg is de eerste zorgorganisatie die nCare aansluit op PUUR. Daar is nu een pilot bezig met het invoeren van eenmalig inloggen. Medewerkers kunnen dan nCare vanuit PUUR. openen.

Gegevensuitwisseling

Met het verbinden van de software sorteren Ecare en nCare voor op de Wet elektronische uitwisseling in de zorg. Hierin staat dat leveranciers hun zorgsystemen gereed moeten maken voor elektronische gegevensuitwisseling. Behalve dat de wet het straks voorschrijft, zien steeds meer zorgaanbieders het voordeel en de noodzaak van gegevensuitwisseling tussen systemen. Die bevordert namelijk de samenwerking binnen het netwerk van de cliënt.

“Voor iedere zorgorganisatie die werkt met nCare en PUUR. is het interessant om de systemen op elkaar aan te sluiten”, zegt Jos Koppelaar van nCare. “Behalve dat het beheer op nCare minimaal is, neemt het privacyrisico af.

Ketenzorg

“We zijn erg blij dat nCare zijn toedienregistratiesoftware verbindt met PUUR. via Zorginformatiebouwstenen”, zegt Dennis Snippert, productowner Ketencomunicatie. “We hebben PUUR. gereedgemaakt voor ketenzorg en gebruiken daarvoor de standaarden van Nictiz. PUUR. is daarmee uitgegroeid tot een volledig open en interoperabel ECD. Veel zorgorganisaties die met PUUR werken, gebruiken ook de software van nCare. Door de oplossingen te verbinden, besparen zorgprofessionals een hoop tijd en voorkomen ze fouten door dubbele registratie.”

nCare is na Medimo en Boomerweb de derde leverancier van toedienregistratiesoftware die aansluit op PUUR. op basis van zorgstandaarden. 

Meer informatie

Heb je interesse om nCare te verbinden met PUUR. en wil je meer informatie? Neem contact op met je adviseur bij Ecare of vul onderstaand formulier in.
nCare PUUR.

Lees nog even verderStichting de Schakel kiest voor PUUR.

18 oktober 2022

Ook als kleinere zorgorganisatie kun je natuurlijk bij ons terecht! Dit keer zijn het de medewerkers van Stichting de Schakel Community…

bekijken

Thuiszorgorganisatie MeZa Zorg gaat aan de slag met PUUR.

27 september 2022

Oost west, thuis best. Bij MeZa Zorg zijn ze er van overtuigd dat hoe langer iemand in zijn of haar…

bekijken

Klik door PUUR. met onze interactieve demo’s

15 augustus 2022

Was jij altijd al benieuwd hoe het is om met PUUR. ons slimme ECD te werken? Nou, probeer het vrijblijvend…

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |          

PUUR. is één van de superslimme producten van