PUUR. ontvangt opnieuw ISO en NEN certificering


PUUR. ontvangt opnieuw ISO en NEN certificering

Deel dit bericht:
     

De ISO 27001 en NEN 7510 certificeringen van PUUR. zijn verlengd. De auditor van Dekra concludeert na een uitgebreide review dat ontwikkeling, beveiliging en data-opslag van PUUR. volgens de richtlijnen plaatsvinden.

Wat is ISO 27001?

ISO 27001 is een wereldwijd erkende norm voor het vaststellen, implementeren, bijhouden en continu verbeteren van een managementsysteem voor informatiebeveiliging (ISMS). Met het ISMS stellen we de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van de informatie in PUUR. zeker. In normale mensentaal: dit systeem ondersteunt ons in het beschermen van persoons- en/of bedrijfsgegevens. De NEN 7510 bevat specifieke richtlijnen voor informatiebeveiliging in de zorg.

Uitgebreide interviews

De auditor heeft uitgebreid gesproken met diverse personen binnen Ecare die met klantdata werken. Hen is gevraagd naar hun manier van werken en de procedures voor hoe bijvoorbeeld om te gaan met een datalek. Het ISMS is uitgebreid onder de loep genomen, net als de veiligheidsprocedures, de interne controlemechanismen en de manier van ontwikkelen van PUUR.

Trots op verlenging certificering

Informatiemanager Boudewijn van Veen van Ecare is trots op de verlenging van de ISO 27001 en NEN 7510 certificering. “De auditor ging secuur te werk en was technisch zeer onderlegd. Er zijn enkele aandachtspunten die bij een volgende controle moeten zijn opgelost. Maar dat we een verlenging krijgen van de ISO- en NEN-certificeringen, is geweldig. We blijven onszelf continu verbeteren.”

114 maatregelen

Eens in de drie jaar wordt Ecare uitgebreid getoetst op het naleven van de ISO- en NEN-certificeringen. Jaarlijks zijn er tussentijdse externe audits. Het certificeringsproces telt totaal 114 maatregelen. Elke maatregel moet eens in de drie jaar worden getoetst via een interne audit. Tijdens de interne beoordeling per maatregel leggen betrokken medewerkers gedetailleerd hun werkwijze uit en laten die zien.

Boudewijn: “We zijn dus continu bezig om onze processen te beoordelen en te verbeteren. Informatiebeveiliging is cruciaal in de zorg en nemen we zeer serieus. Dat we nu een verlenging hebben gekregen voor de ISO 27701 en NEN 7510 certificering is daarvan het bewijs.” 

Informatieveiligheid en PUUR.

Benieuwd naar hoe de informatieveiligheid in PUUR is geregeld? We hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.


ISO27001

Lees nog even verderHet Zorgmakelaarskantoor & Zorgboerderij Beumershoek kiezen voor PUUR.

3 april 2023

Heugelijk nieuws! Opnieuw kiezen zorgprofessionals om te gaan werken met ons slimme digitale dossier PUUR.   Vereenvoudiging van de werkprocessen…

bekijken

Terugkijken webinar: spraakgestuurd rapporteren in de wijk

13 maart 2023

Niet typen maar vertellen tegen je ECD hoe het met je cliënt gaat. Het kan echt al! Bij zorgorganisatie Patyna…

bekijken

Spraakgestuurd rapporteren levert een tijdswinst van 30 procent op voor zorgmedewerkers

9 maart 2023

Bron: Actiz Om toekomstbestendige zorg mogelijk te maken kijkt zorgorganisatie Mijzo hoe nieuwe technologieën zorgmedewerkers kunnen ontlasten. In het elektronisch…

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |          

PUUR. is één van de superslimme producten van