Thuiszorg Rijnstad sluit nCare aan op PUUR. voor minder MIC-meldingen


Thuiszorg Rijnstad verwacht minder MIC-meldingen door aansluiting nCare op PUUR.

Deel dit bericht:
     

Om de kwaliteit van de medicatietoediening te vergroten, laat Thuiszorg Rijnstad het toedienregistratiesysteem nCare aansluiten op het ecd PUUR. De thuiszorgorganisatie verwacht hiermee een forse daling van het aantal MIC-meldingen en twee uur per week aan administratietijd te besparen.

Thuiszorg Rijnstad levert thuiszorg (wijkverpleging) aan circa vijftig cliënten in Arnhem. Dertig van hen krijgen medicatie aangereikt. De 28 medewerkers, waarvan de helft werkt als zelfstandig zorgprofessional, registreren hun werkzaamheden via hun tablet in PUUR. Alleen de registratie van de medicatietoediening verliep nog via papier. Dat leidde tot een hoop heen en weer geloop naar de apothekers, vertelt Vincent Populiers van Thuiszorg Rijnstad. “De zes apothekers waarbij wij zijn aangesloten vroegen ons geregeld waarom wij nog niet werkten met nCare.”

Eenmalig inloggen

Vincent wil voorkomen dat zijn medewerkers op meerdere systemen moeten inloggen, waardoor hij eerst de boot heeft afgehouden. Toen bekend werd dat er een integratie op basis van open standaarden beschikbaar is tussen nCare en PUUR., was dat de reden om over te gaan. Per 1 augustus registreren de zorgmedewerkers de medicatietoediening in nCare. In het zorgdossier van PUUR. klikt de zorgmedewerker bij een medicatieafspraak op de nCare-knop waarna de registratie in dat programma plaatsvindt. De digitale toedienlijsten leveren de apotheken vanuit hun apotheeksysteem aan dat is verbonden met nCare. 

Aftekenen

Vincent kijkt uit naar volledige integratie van nCare in PUUR. zodat medewerkers vanuit PUUR. de medicatieregistratie kunnen doen. Maar dit is al een mooie eerste stap, vindt hij. “Nu moeten we veel MIC-meldingen doen doordat medewerkers vergeten om de medicatietoediening af te tekenen op de medicatietoedieningslijst”, zegt hij. “Door gebruik van nCare kan je pas verder naar een volgende cliënt als de medicatie is afgetekend of een reden is opgegeven waarom niet is afgetekend. Het aantal MIC-meldingen gerelateerd aan medicatie zal naar verwachting sterk teruglopen.”

Vraag een adviesgesprek aan

Wil je net als Thuiszorg Rijnstad de medicatiedoeningsregistratie eenvoudiger en beter laten verlopen? Sluit je toedieningsregistratiesysteem aan op PUUR. Vul onderstaand formulier in voor een gesprek met onze adviseurs.Thuiszorg Rijnstad sluit aan op PUUR.

Lees nog even verderTerugkijken webinar: spraakgestuurd rapporteren in de wijk

13 maart 2023

Niet typen maar vertellen tegen je ECD hoe het met je cliënt gaat. Het kan echt al! Bij zorgorganisatie Patyna…

bekijken

Spraakgestuurd rapporteren levert een tijdswinst van 30 procent op voor zorgmedewerkers

9 maart 2023

Bron: Actiz Om toekomstbestendige zorg mogelijk te maken kijkt zorgorganisatie Mijzo hoe nieuwe technologieën zorgmedewerkers kunnen ontlasten. In het elektronisch…

bekijken

Stichting Hulp bij Zorg kiest voor het slimme ECD PUUR. van Ecare

6 maart 2023

Zorgorganisatie Stichting Hulp bij Zorg uit Amersfoort kiest ervoor om voortaan te gaan werken met ons slimme Elektronische Cliëntdossier PUUR….

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |          

PUUR. is één van de superslimme producten van