Thuiszorg Rijnstad sluit nCare aan op PUUR. voor minder MIC-meldingen


Thuiszorg Rijnstad verwacht minder MIC-meldingen door aansluiting nCare op PUUR.

Deel dit bericht:
     

Om de kwaliteit van de medicatietoediening te vergroten, laat Thuiszorg Rijnstad het toedienregistratiesysteem nCare aansluiten op het ecd PUUR. De thuiszorgorganisatie verwacht hiermee een forse daling van het aantal MIC-meldingen en twee uur per week aan administratietijd te besparen.

Thuiszorg Rijnstad levert thuiszorg (wijkverpleging) aan circa vijftig cliënten in Arnhem. Dertig van hen krijgen medicatie aangereikt. De 28 medewerkers, waarvan de helft werkt als zelfstandig zorgprofessional, registreren hun werkzaamheden via hun tablet in PUUR. Alleen de registratie van de medicatietoediening verliep nog via papier. Dat leidde tot een hoop heen en weer geloop naar de apothekers, vertelt Vincent Populiers van Thuiszorg Rijnstad. “De zes apothekers waarbij wij zijn aangesloten vroegen ons geregeld waarom wij nog niet werkten met nCare.”

Eenmalig inloggen

Vincent wil voorkomen dat zijn medewerkers op meerdere systemen moeten inloggen, waardoor hij eerst de boot heeft afgehouden. Toen bekend werd dat er een integratie op basis van open standaarden beschikbaar is tussen nCare en PUUR., was dat de reden om over te gaan. Per 1 augustus registreren de zorgmedewerkers de medicatietoediening in nCare. In het zorgdossier van PUUR. klikt de zorgmedewerker bij een medicatieafspraak op de nCare-knop waarna de registratie in dat programma plaatsvindt. De digitale toedienlijsten leveren de apotheken vanuit hun apotheeksysteem aan dat is verbonden met nCare. 

Aftekenen

Vincent kijkt uit naar volledige integratie van nCare in PUUR. zodat medewerkers vanuit PUUR. de medicatieregistratie kunnen doen. Maar dit is al een mooie eerste stap, vindt hij. “Nu moeten we veel MIC-meldingen doen doordat medewerkers vergeten om de medicatietoediening af te tekenen op de medicatietoedieningslijst”, zegt hij. “Door gebruik van nCare kan je pas verder naar een volgende cliënt als de medicatie is afgetekend of een reden is opgegeven waarom niet is afgetekend. Het aantal MIC-meldingen gerelateerd aan medicatie zal naar verwachting sterk teruglopen.”

Vraag een adviesgesprek aan

Wil je net als Thuiszorg Rijnstad de medicatiedoeningsregistratie eenvoudiger en beter laten verlopen? Sluit je toedieningsregistratiesysteem aan op PUUR. Vul onderstaand formulier in voor een gesprek met onze adviseurs.Thuiszorg Rijnstad sluit aan op PUUR.

Lees nog even verderStichting de Schakel kiest voor PUUR.

18 oktober 2022

Ook als kleinere zorgorganisatie kun je natuurlijk bij ons terecht! Dit keer zijn het de medewerkers van Stichting de Schakel Community…

bekijken

Thuiszorgorganisatie MeZa Zorg gaat aan de slag met PUUR.

27 september 2022

Oost west, thuis best. Bij MeZa Zorg zijn ze er van overtuigd dat hoe langer iemand in zijn of haar…

bekijken

Klik door PUUR. met onze interactieve demo’s

15 augustus 2022

Was jij altijd al benieuwd hoe het is om met PUUR. ons slimme ECD te werken? Nou, probeer het vrijblijvend…

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |          

PUUR. is één van de superslimme producten van