Extra vergoeding voor slimme, digitale zorg in de wijk - PUUR.


Extra vergoeding voor slimme, digitale zorg in de wijk

Deel dit bericht:
     

De wijkverpleging en thuiszorg staan onder druk door personeelstekorten en regellast. De vermindering van de administratieve lasten en de inzet van slimme digitale zorg kan hier zeker een bijdrage in leveren. Vanaf 1 januari 2020 gelden er nieuwe beleidsregels waardoor er in de wijkverpleging meer vormen van thuiszorgtechnologie worden vergoed.

Het maakt niet meer uit welke vorm van thuiszorgtechnologie wordt ingezet. Als zorgaanbieder mag je samen met de zorgverzekeraar bepalen welke thuiszorgtechnologie je voor welke cliënt gaat inzetten. Zoals bijvoorbeeld het gebruik van een medicijndispencer van Medido, een kastje waarmee mensen automatisch de juiste medicatie krijgen op het juiste moment. Dat scheelt de wijk- of thuiszorg een bezoekje aan huis, om de medicatie te controleren en te geven.


PUUR. verbindt

Ook het op afstand contact hebben met een cliënt via tablet of computer door middel van een videoverbinding valt hieronder. Je kunt zo bijvoorbeeld bij een corona-patiënt checken hoe het gaat via een beeldgesprek, of bij een COPD-patiënt controlleren hoe het met de nieuwe medicatie gaat. En ook het gebruik van sensoren, zodat het voor de cliënt mogelijk is om langer thuis te blijven wonen, valt onder deze nieuwe regels.

De nieuwe prestatiecode 1062 ‘thuiszorgtechnologie’ geldt sinds januari 2020 en maakt het mogelijk om per cliënt maximaal 6,5 uur per maand aan zorgtechnologie te declareren bij de zorgverzekeraar. Deze extra vergoeding is mogelijk bovenop de uren voor directe contacttijd met de cliënt.

Maak je gebruik van onze software PUUR.? Dan is het mogelijk om thuiszorgtechnologie in PUUR. zodanig in te richten dat 1x per maand een x aantal uren per cliënt gedeclareerd wordt. Wil je hier meer over weten? Jouw adviseur helpt je hier graag mee en kan ondersteunen bij de inrichting hiervan. Of stuur ons een mailtje via info@ecare.nl


Lees nog even verderFidesta Zorg kiest voor ons ECD, PUUR.

16 juni 2022

Hier zijn we trots op! Weer een zorgorganisatie die overtuigd is van de kracht van het werken met ons dossier…

bekijken

Klik door PUUR. voor de gehandicaptenzorg

30 mei 2022

Ben jij altijd al benieuwd hoe het is om met PUUR. ons slimme ECD te werken? Nou, probeer het uit…

bekijken

Win een zomerse taart met de PUUR. zomeractie

25 mei 2022

Het zonnetje schijnt, de temperaturen lopen op, de vogeltjes fluiten, iedereen is blij, kortom: de zomer staat voor de deur!…

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |          

PUUR. is één van de superslimme producten van