User account provisioning en PUUR.: dit is nu mogelijk - PUUR.

User account provisioning en PUUR.: dit is nu mogelijk

Deel dit bericht:
     

Het digitale werkplekbeheer van je zorgorganisatie gaat een stuk makkelijker via user account provisioning. PUUR., het ecd van Ecare, is hierop voorbereid. Tech Lead Developer Leon van de Riet legt uit hoe user account provisioning vanuit technisch oogpunt werkt en wat er nu mogelijk is.

SCIM 2.0

PUUR. is voorbereid op user account provisioning via SCIM (System for Cross-domain Identity Management) 2.0, vertelt Leon. Deze open standaard biedt veel gemak voor ICT’ers in de zorg. Zo kan je voor gebruikers vanuit het bronsysteem (HR-applicatie) automatisch accounts in externe systemen aanmaken, wijzigen, blokkeren of verwijderen. Ook is het mogelijk om gebruikers vanuit het bronsysteem toe te wijzen aan rollen.

User account provisioning en PUUR.

PUUR. is voorbereid op user account provisioning. Dit zijn de mogelijkheden:

  • User provisioning is nu mogelijk via bronsysteem Afas, een veelgebruikt HR-systeem in de zorg.
  • Het is mogelijk om een PUUR. account aan te maken vanuit het bronsysteem Afas als er PUUR. medewerkers synchronisatie tussen zit. 
  • Een account blokkeren vanuit het bronsysteem kan wel.
  • De username wijzigen vanuit het bronsysteem is mogelijk.
  • Je kunt rollen toevoegen vanuit het bronsysteem maar nog niet verwijderen.
  • Een gebruiker direct aan een team toewijzen vanuit het bronsysteem kan nog niet.
  • Een hoofdcontract vanuit het bronsysteem aan een team toewijzen is mogelijk. Gaat deze persoon ook voor een ander team werken dan is toewijzing aan dat andere team vanuit het bronsysteem nog niet mogelijk. Het toewijzen van de medewerker aan het andere team gaat vanuit PUUR.

Is het nu al interessant om over te gaan op user account provisioning? Zo ja, voor wie?

Leon: “Jazeker. Van de dingen die al wel mogelijk zijn, krijgt een zorgorganisatie al een hoop gemak en bespaart tijd. Je hebt bijvoorbeeld veel minder handmatig werk. De reacties van onze pilotklant Brabantzorg zijn dan ook positief. Veel klanten maken al gebruik van identity management tools. Voor hen is het nu al interessant om met user account provisioning aan de slag te gaan. We kunnen nu koppelen met elke OpenID-Connect Identity dankzij de open standaard SCIM 2.0. die we hebben ingebouwd in PUUR.”

 

Gebruikershandleiding

De technische inrichting van user account provisioning wordt verzorgd door Adapta, IT-partner van Ecare. Leon verwacht dat het uiteindelijk mogelijk is om zelf via een handleiding het bronsysteem aan te sluiten op PUUR. en zo user account management te activeren. Ook is het straks mogelijk om PUUR. aan de sluiten op HR-systemen van andere leveranciers die dan dienen als bronsysteem voor user account provisioning. “Kiest een zorgorganisatie voor user account provisioning via ons en Adapta, dan is ze verzekerd van goede begeleiding”, zegt Leon.

Meer informatie?

Wil jij meer informatie over user account provisioning voor jouw zorgorganisatie, vul dan onderstaand formulier in of neem contact op met je adviseur bij Ecare.Lees nog even verderDe zorgprofessionals van D&R Care op Curaçao kiezen voor het ECD PUUR.

3 augustus 2023

Zonnig nieuws in deze druilerige dagen! De zorgprofessionals van D&R Care op Curaçao gaan per 1 september werken met ons…

bekijken

Hoe hadden datalekken in de zorg voorkomen kunnen worden?

8 juni 2023

Datalekken vormen een groot probleem in de zorgsector. In 2022 waren maar liefst 41 procent van alle datalekken afkomstig uit…

bekijken

Het Zorgmakelaarskantoor & Zorgboerderij Beumershoek kiezen voor PUUR.

3 april 2023

Heugelijk nieuws! Opnieuw kiezen zorgprofessionals om te gaan werken met ons slimme digitale dossier PUUR.   Vereenvoudiging van de werkprocessen…

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |        

PUUR. is één van de superslimme producten van