Nieuw: voorbeeldzorgplan infectieziekten in PUUR. voor de wijk - PUUR.


Nieuw: voorbeeldzorgplan infectieziekten in PUUR. voor de wijk

Deel dit bericht:
     

Vanuit de Omaha Stichting is er weer een nieuw Voorbeeldzorgplan beschikbaar gekomen; deze betreft ‘Infectieziekten’. Heel goed dat deze er nu is in tijden van het Corona-virus. Verpleegkundigen en verzorgenden kunnen het plan als hulpmiddel gebruiken bij de zorginschatting en bij de uitvoering van de zorg. Je maakt daarmee een plan op maat voor een individuele cliënt.

Dit betekent dat je bewust kiest wat wel of niet van toepassing is. Het voorbeeld zorgplan combineert de Omaha-systematiek met inhoudelijke, landelijke richtlijnen en expertise uit het veld. Zo gebruik je als zorgmedewerker niet alleen de Omaha-systematiek, maar neem je ook op een eenvoudige en snelle manier kennis van de actuele standaarden en toets je je individuele zorgplan met het voorbeeld zorgplan en de actuele kennis. En gebruik je PUUR. als ECD in de wijkzorg, dan zit het voorbeeldzorgplan er al meteen in geïntegreerd.


Waarom is een voorbeeld zorgplan handig?

Het is een hulpmiddel bij het zorgen voor cliënten die ziek zijn. Door een voorbeeld zorgplan te gebruiken word je geholpen bij het maken van de juiste keuzes. En het voorkomt dat je belangrijke zaken vergeet in de bieden van de zorg.

Wat het helemaal handig maakt, is dat de voorbeeld zorgplannen in ons ECD PUUR. geautomatiseerd zijn. Daardoor kun je heel gemakkelijk de acties die je wilt gebruiken in het zorgplan van de cliënt integreren. Dat gaat heel eenvoudig door erop te klikken.

Hoe kun je het gebruik van voorbeeld zorgplannen borgen in de organisatie?

Vanuit de gildes wordt er al breed voor het delen van informatie en kennis naar de wijkteams gezorgd. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf je teams er op wijzen dat ze gebruik kunnen maken van de diverse voorbeeld zorgplannen. Via het Communicatieplein – het intranet – mailings –  je kunt collega’s op heel veel verschillende manieren bereiken. Zo weet iedere medewerker dat er voorbeeld zorgplannen beschikbaar zijn in het ECD.


voordelen elektronisch cliënten dossier

Kan het de kwaliteit van zorg verbeteren?

Jazeker! We merken het aan de positieve reacties van onze klanten die hier al gebruik van maken. Het is echt een heel mooi hulpmiddel waarmee de kwaliteit van zorg nog beter kan worden dan dat hij nu al is.

Het is wel erg belangrijk dat medewerkers hier ook hun eigen verantwoordelijkheid in pakken. Als je geen gebruik maakt van deze voorbeeld zorgplannen kun je namelijk belangrijke informatie missen en dat kan gevolgen hebben voor de zorg die geleverd wordt. En natuurlijk moeten we samen goed blijven kijken naar de inhoud en actualiteit van deze plannen. Mocht het nodig zijn hier aanpassingen op te doen, zoeken we de samenwerking met Vilans weer op!

Er zitten inmiddels al 22 voorbeeld zorgplannen geïntegreerd in PUUR., het elektronisch cliëntendossier van Ecare. Deze gaan van ‘ALS tot Zorg in de stervensfase’ en ondersteunen jou als zorgprofessional bij het bieden van goede zorg aan jouw cliënten.

Wil je meer weten over de voorbeeld zorgplannen of ben je nieuwsgierig naar PUUR.? Neem dan contact met ons op via info@ecare.nl, of bekijk het webinar over de voorbeeld zorgplannen dat we een tijdje geleden gehouden hebben.


Lees nog even verderThuiszorg Rijnstad verwacht minder MIC-meldingen door aansluiting nCare op PUUR.

16 juli 2021

Om de kwaliteit van de medicatietoediening te vergroten, laat Thuiszorg Rijnstad het toedienregistratiesysteem nCare aansluiten op het ecd PUUR. De…

bekijken

Zo werken we samen met de zorg aan het fijnste ecd

14 juli 2021

PUUR. ondersteunt onder andere het primaire proces van de zorgprofessional. Om dit zo goed mogelijk te doen, werken we nauw…

bekijken

Hoeve Sprey gaat werken met het ECD PUUR.

12 juli 2021

Kijk, daar worden wij nou blij van! Hoeve Sprey gaat werken met ons elektronisch cliënten dossier, PUUR.

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |          

PUUR. is één van de superslimme producten van