Meetwaarden direct in PUUR. via koppeling met meetapparatuur Promeso

Promeso sluit meetapparatuur aan op open ECD PUUR. van Ecare

Deel dit bericht:
     

Meetwaarden automatisch opslaan in het juiste zorgdossier? Dat kan nu dankzij de verbinding tussen de Vital Signs Monitor van Promeso en PUUR. voor de woonzorg van Ecare. Per meting scheelt dit zo’n 15 minuten aan verwerkingstijd.

Ewout van den Bosch is drie jaar geleden samen met twee companen Promeso gestart met als missie om de registratielast in de zorg te verminderen. Dit doen ze door meetapparatuur, zoals de Vital Signs Monitor die bloeddruk, saturatie, hartslag en temperatuur meet, te verbinden met ECD’s. In ziekenhuizen praat meetapparatuur al met ziekenhuissystemen, maar ook de VVT-sector heeft hier veel baat bij, stelt Ewout. Dus daar focust Promeso zich op.

Meer metingen uitvoeren

Bij sommige cliënten worden meerdere metingen, zoals saturatie, per dag afgenomen. De meetwaarden zet de zorgverlener nu handmatig in het ECD. Door de meetapparatuur aan te sluiten op het open ECD PUUR. gaat dat automatisch. “Dat scheelt de zorgverlener een hoop tijd en de kans op fouten neemt af”, zegt Ewout. “Zeker nu met de coronapandemie is er een grotere behoefte aan frequenter meten om zo cliënten goed in de gaten te houden. Het is dan heel prettig dat het ook efficiënt verloopt. Je kunt zo cliënten makkelijker in de gaten houden met een Early Warning System (EWS), een module van het meetsysteem. De score is dan zichtbaar op het display en kan in het zorgdossier worden opgeslagen, samen met de andere metingen. Dit is in ziekenhuizen al normaal maar is nu ook in de VVT mogelijk.”

Hoe werkt het?

Is de zorgprofessional bij een cliënt voor de meting, dan scant die een QR-code. Die kan hangen op de kamer van de cliënt of wordt getoond op een webpagina van Promeso. De naam van de cliënt verschijnt vervolgens op de monitor. Handig voor een extra controle. Is de meting gedaan, dan komen de meetwaarden automatisch in het zorgdossier van de cliënt terecht. “In minder dan een seconde zit de meting foutloos in het systeem”, zegt Ewout. 

Gegevensuitwisseling via Zibs

De gegevensuitwisseling tussen de Vital Signs Monitor en PUUR. verloopt via de landelijke standaard Zorginformatiebouwstenen (Zibs). Wil je dat ook voor jouw organisatie de meetwaarden automatisch vanuit de Vital Signs Monitor in PUUR. worden gezet? Dan verzorgt Promeso de aansluiting voor je. 

Positieve ervaringen

Zorgverleners van woonzorgorganisatie Brentano doen mee aan een pilot van acht weken. De pilot is nog maar net begonnen, maar Ewout krijgt nu al positieve reacties. “De meetapparatuur is altijd beschikbaar en opgeladen. Dat is al een groot pluspunt, krijg ik te horen. En de meetwaarden worden supersnel overgezet.” De zorgverleners van Brentano zullen na afloop van de pilot hun ervaringen delen.

De volgende stap

De Vital Signs Monitor is vooralsnog alleen te gebruiken in de woonzorg. De meetapparatuur staat namelijk op een rolstatief. Promeso onderzoekt nu welke andere meetapparatuur uit de wijkzorg met PUUR. voor de wijkzorg verbonden kan worden. “Momenteel zijn wij bezig met pilots rondom het meten van glucosewaarden in de thuiszorg”, vertelt Ewout. “Dit zijn zowel continue metingen via gekoppelde pleisters en een gekoppelde handheld die de thuiszorgmedewerker met zich mee draagt. Daarnaast oriënteren we ons op andere typen metingen. Graag gaan wij in gesprek met zorgorganisaties om wensen en behoeften te bespreken.”

Meer informatie

Heb je interesse om meetapparatuur te verbinden met PUUR. zodat meetwaarden direct in het dossier van de cliënt terechtkomen? Vul onderstaand formulier in, neem contact op met je Ecare-adviseur of lees nog even verder. Lees ook onze visie en ontwikkelingen op het gebied van interoperabiliteit.Lees nog even verderDe zorgprofessionals van D&R Care op Curaçao kiezen voor het ECD PUUR.

3 augustus 2023

Zonnig nieuws in deze druilerige dagen! De zorgprofessionals van D&R Care op Curaçao gaan per 1 september werken met ons…

bekijken

Hoe hadden datalekken in de zorg voorkomen kunnen worden?

8 juni 2023

Datalekken vormen een groot probleem in de zorgsector. In 2022 waren maar liefst 41 procent van alle datalekken afkomstig uit…

bekijken

Het Zorgmakelaarskantoor & Zorgboerderij Beumershoek kiezen voor PUUR.

3 april 2023

Heugelijk nieuws! Opnieuw kiezen zorgprofessionals om te gaan werken met ons slimme digitale dossier PUUR.   Vereenvoudiging van de werkprocessen…

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |        

PUUR. is één van de superslimme producten van