Meetwaarden direct in PUUR. via koppeling met meetapparatuur Promeso


Promeso sluit meetapparatuur aan op open ECD PUUR. van Ecare

Deel dit bericht:
     

Meetwaarden automatisch opslaan in het juiste zorgdossier? Dat kan nu dankzij de verbinding tussen de Vital Signs Monitor van Promeso en PUUR. voor de woonzorg van Ecare. Per meting scheelt dit zo’n 15 minuten aan verwerkingstijd.

Ewout van den Bosch is drie jaar geleden samen met twee companen Promeso gestart met als missie om de registratielast in de zorg te verminderen. Dit doen ze door meetapparatuur, zoals de Vital Signs Monitor die bloeddruk, saturatie, hartslag en temperatuur meet, te verbinden met ECD’s. In ziekenhuizen praat meetapparatuur al met ziekenhuissystemen, maar ook de VVT-sector heeft hier veel baat bij, stelt Ewout. Dus daar focust Promeso zich op.

Meer metingen uitvoeren

Bij sommige cliënten worden meerdere metingen, zoals saturatie, per dag afgenomen. De meetwaarden zet de zorgverlener nu handmatig in het ECD. Door de meetapparatuur aan te sluiten op het open ECD PUUR. gaat dat automatisch. “Dat scheelt de zorgverlener een hoop tijd en de kans op fouten neemt af”, zegt Ewout. “Zeker nu met de coronapandemie is er een grotere behoefte aan frequenter meten om zo cliënten goed in de gaten te houden. Het is dan heel prettig dat het ook efficiënt verloopt. Je kunt zo cliënten makkelijker in de gaten houden met een Early Warning System (EWS), een module van het meetsysteem. De score is dan zichtbaar op het display en kan in het zorgdossier worden opgeslagen, samen met de andere metingen. Dit is in ziekenhuizen al normaal maar is nu ook in de VVT mogelijk.”

Hoe werkt het?

Is de zorgprofessional bij een cliënt voor de meting, dan scant die een QR-code. Die kan hangen op de kamer van de cliënt of wordt getoond op een webpagina van Promeso. De naam van de cliënt verschijnt vervolgens op de monitor. Handig voor een extra controle. Is de meting gedaan, dan komen de meetwaarden automatisch in het zorgdossier van de cliënt terecht. “In minder dan een seconde zit de meting foutloos in het systeem”, zegt Ewout. 

Gegevensuitwisseling via Zibs

De gegevensuitwisseling tussen de Vital Signs Monitor en PUUR. verloopt via de landelijke standaard Zorginformatiebouwstenen (Zibs). Wil je dat ook voor jouw organisatie de meetwaarden automatisch vanuit de Vital Signs Monitor in PUUR. worden gezet? Dan verzorgt Promeso de aansluiting voor je. 

Positieve ervaringen

Zorgverleners van woonzorgorganisatie Brentano doen mee aan een pilot van acht weken. De pilot is nog maar net begonnen, maar Ewout krijgt nu al positieve reacties. “De meetapparatuur is altijd beschikbaar en opgeladen. Dat is al een groot pluspunt, krijg ik te horen. En de meetwaarden worden supersnel overgezet.” De zorgverleners van Brentano zullen na afloop van de pilot hun ervaringen delen.

De volgende stap

De Vital Signs Monitor is vooralsnog alleen te gebruiken in de woonzorg. De meetapparatuur staat namelijk op een rolstatief. Promeso onderzoekt nu welke andere meetapparatuur uit de wijkzorg met PUUR. voor de wijkzorg verbonden kan worden. “Momenteel zijn wij bezig met pilots rondom het meten van glucosewaarden in de thuiszorg”, vertelt Ewout. “Dit zijn zowel continue metingen via gekoppelde pleisters en een gekoppelde handheld die de thuiszorgmedewerker met zich mee draagt. Daarnaast oriënteren we ons op andere typen metingen. Graag gaan wij in gesprek met zorgorganisaties om wensen en behoeften te bespreken.”

Meer informatie

Heb je interesse om meetapparatuur te verbinden met PUUR. zodat meetwaarden direct in het dossier van de cliënt terechtkomen? Vul onderstaand formulier in, neem contact op met je Ecare-adviseur of lees nog even verder. Lees ook onze visie en ontwikkelingen op het gebied van interoperabiliteit.Lees nog even verderTerugkijken webinar: spraakgestuurd rapporteren in de wijk

13 maart 2023

Niet typen maar vertellen tegen je ECD hoe het met je cliënt gaat. Het kan echt al! Bij zorgorganisatie Patyna…

bekijken

Spraakgestuurd rapporteren levert een tijdswinst van 30 procent op voor zorgmedewerkers

9 maart 2023

Bron: Actiz Om toekomstbestendige zorg mogelijk te maken kijkt zorgorganisatie Mijzo hoe nieuwe technologieën zorgmedewerkers kunnen ontlasten. In het elektronisch…

bekijken

Stichting Hulp bij Zorg kiest voor het slimme ECD PUUR. van Ecare

6 maart 2023

Zorgorganisatie Stichting Hulp bij Zorg uit Amersfoort kiest ervoor om voortaan te gaan werken met ons slimme Elektronische Cliëntdossier PUUR….

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |          

PUUR. is één van de superslimme producten van