PUUR. geschikt gemaakt voor fase 1 van eOverdracht


PUUR. geschikt gemaakt voor fase 1 van eOverdracht

Deel dit bericht:
     

Het zorgdossier PUUR. is sinds mei technisch voorbereid op fase 1 van eOverdracht. Daarmee is een begin gemaakt met elektronische gegevensuitwisseling tussen systemen van ziekenhuizen en zorgorganisaties.

Verpleegkundige gegevens uitwisselen tussen ecd’s en ziekenhuissystemen was lange tijd een utopie. Dankzij regionale proeftuinen werken zorgaanbieders en softwareleveranciers aan het mogelijk maken van digitale gegevensuitwisseling tussen zorgdossiers. Ecare participeert in de proeftuin eOverdracht in de Achterhoek. Andere deelnemers zijn: Buurtzorg ( ecd: PUUR.), Markenheem (ecd: Cura), De Gouden Leeuw Groep (ecd: Nedap Ons)  Marga Klompé (ecd: QIC),  Careaz (ecd: Nedap Ons),  Sensire (ecd: VitalHealth), Azora (ecd: Nedap Ons), Santiz Ziekenhuizen (zis: Chipsoft en Enovation).

Zorginformatiebouwstenen

Fase 1 van de eOverdracht bestaat uit een set van 4 zorginformatiebouwstenen (zibs) en een zorginhoudelijk pdf. De zibs bevatten de gegevens die je wilt uitwisselen. De overdracht verloopt via de structuur- en communicatiestandaard HL7 Fhir

Het zorginhoudelijk pdf verdwijnt als alle zorginhoudelijke informatie in bouwstenen is verwerkt. Tot die tijd staat de informatie in een leesbaar pdf. Een aantal bouwstenen is al in PUUR. ingebouwd om gegevensuitwisseling met de medicatietoedieningssoftware van Medimo en Boomerweb mogelijk te maken. Dat werkt. Daarop zijn enkele toevoegingen gedaan voor de voorbereiding op fase 1 van de eOverdracht.

eOverdracht toepassen in praktijk

“In het vervolg proeftuin eOverdracht in de Achterhoek gaan we dit met elkaar nog verder uitbouwen zodat we fase 1 ook echt in de praktijk kunnen gaan toepassen”, zegt Dennis Snippert, product owner bij Ecare.

Als fase 2 van eOverdracht klaar is, dan is het mogelijk om cliëntgegevens daadwerkelijk digitaal over te dragen van ziekenhuis naar zorgorganisatie. De cirkel is rond na realisatie van fase 3, de afrondingsfase. Dan zet de zorgorganisatie de zorg van de cliënt voort. Zijn gegevens gaan dan automatisch en digitaal van het ziekenhuis naar de zorgorganisatie. 

Veel vraagstukken

Wanneer fase 3 is afgerond is volgens Dennis nog niet duidelijk. “Er zijn nog veel vraagstukken die we met elkaar moeten gaan beantwoorden. Maar ik ben ervan overtuigd dat het gaat werken. De voorbereiding op fase 1 is een grote sprong vooruit in standaardisatie van gegevensuitwisseling tussen systemen.”

Meer weten over ketencommunicatie en PUUR.?

Mail onze ketencommunicatie expert Dennis Snippert voor een vrijblijvend gesprek hierover.


proeftuinen eOverdracht

Lees nog even verderTerugkijken webinar: spraakgestuurd rapporteren in de wijk

13 maart 2023

Niet typen maar vertellen tegen je ECD hoe het met je cliënt gaat. Het kan echt al! Bij zorgorganisatie Patyna…

bekijken

Spraakgestuurd rapporteren levert een tijdswinst van 30 procent op voor zorgmedewerkers

9 maart 2023

Bron: Actiz Om toekomstbestendige zorg mogelijk te maken kijkt zorgorganisatie Mijzo hoe nieuwe technologieën zorgmedewerkers kunnen ontlasten. In het elektronisch…

bekijken

Stichting Hulp bij Zorg kiest voor het slimme ECD PUUR. van Ecare

6 maart 2023

Zorgorganisatie Stichting Hulp bij Zorg uit Amersfoort kiest ervoor om voortaan te gaan werken met ons slimme Elektronische Cliëntdossier PUUR….

bekijken

Inschrijven nieuwsbriefpuur@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |   Cookies   |          

PUUR. is één van de superslimme producten van